kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uzmanlardan eleştiri yağmuru

* Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Kaya Aydın: Bakanlık bu sınavın eleme değil ölçme değerlendirme olduğunu söylüyor. Ancak bu bir eleme sınavı ve bir sınav varsa sıralama da var. Süreç odaklı ölçme değerlendirmeler de sene sonunda yapılmaz. Yıl içerisinde her konu ya da belli ünitelerin sonunda yapılır. Bu sınavlarda yabancı dil belirleyici olacak.

* Eğitim Uzmanı Asuman Kuzuoğlu: Okul başarı puanlarının dahi objektif olması mümkün değilken, davranış notlarının objektifliğinden bahsetmek mümkün olabilir mi? Objektif olmayı beklemek büyük hayalciliktir. Çocuklarımızın yükünü azaltmak yerine artırıyoruz. Bir yıl yerine en az 3 yıl hazırlanacaklar. Öğrenciler dershanelere yabancı dil için koşacak.

* Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu: Ana problem okullar arasındaki makas açıklığıdır. Bırakın bölgeleri İstanbul'un okulları arasında bile yüzde 80 oranında makas açığı var. Bunu yüzde 30 oranına düşürmeniz gerekir. Yeni sistem OKS'yi kaldırıp, yeni bir seviye tespit sınavlarını getirerek, legal ve illegal dershane sistemini artıracak.

Başvuru ücreti çok yüksek
*Eğitim Reformu Girişimi Raporu: Seviye Belirleme Sınavları'nın yapılacağı dönemde birçok öğrenci aileleri ile birlikte tarım işçisi olarak başka bölgelere çalışmaya gidecek. Başvuru ücreti de maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarını bu sınavlara sokmaktan kaçınmalarına neden olacak.