kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Renault'dan geleceğin ticari aracı

07.11.2007
Renault, CNR'da düzenlenen Ticari Araçlar 2007 Fuarı'nda; Kangoo, Master ve Trafic modellerin yanı sıra geleceğin ticari aracı Trafic Deck'up konseptini sergiliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Renault'dan geleceğin ticari aracı
Renault, bugün başlayan ve 11 Kasım'a kadar sürecek İstanbul CNR'da düzenlenen Ticari Araçlar 2007 Fuarı'nda Trafic bazında geliştirdiği konsept aracı Trafic Deck'up'ı sergiliyor. 899 metrekarelik özel standda Renault hafif ticari araç ürün gamında yer alan Kangoo, Master ve Trafic modellerinin yanı sıra sergilenen Trafic Deck'up, Ticari Araçlar 2007 Fuarı'nın tek konsept aracı. Açık havada hobi etkinliklerine ve alışılmış yolların dışına kaçışlara yönelik bir konsept model olan Trafic Deck'up bir ticari aracın aynı zamanda konfor ve estetik unsurlarını da içerebileceğini hatırlatıyor. Trafic Deck'up ön kısmı karakteristik ön panel ve farları ile Trafic'in orijinal tasarımını koruyor. Bununla birlikte, hem geniş ve hem de kompakt boyutlarıyla kendine has bir özellik taşıyor. Trafic Deck'up, büyük Amerikan pickup'larını andıran dengeli bir görünüş ve şaşırtıcı boyutları ile dikkat çekiyor. Bu izlenim, 200 mm kısaltılmış arka dingil çıkıntısı ile daha da yoğunlaşıyor.

Çok amaçlı kullanım
Artırılmış yüksekliği, sürekli 4x4 aktarması ve 20 inç alüminyum jantlı geniş lastikleri ile bir SUV modelinin sahip olması gereken tüm özellikleri içeren ve "offroad" macerası için tasarlanan Trafic Deck'up, bu amacını tam anlamıyla yerine getiriyor. 3500 d/d'de azami 99 kW'lık (135 bg) bir güç üreten 2.5 dCi 16v motor, en düşük devirlerden itibaren sağladığı yüksek performans ve canlılık sayesinde aracı her türlü yol koşulunu başarıyla aşan bir araç haline getiriyor. Trafic Deck'up'un çift rengi de bu maceraperest görüntüyü pekiştiriyor. Otomobilin arka bölümü, pickup modellerinin işlevselliğini sunmak amacıyla safaride kullanılan araçlar gibi açık bir platform ile donatılmış. Böylece araçta 360 derecelik bir görüş alanı sunuluyor. Arka pick-up bölümü, yarısaydam cam pancur şeklinde bir perde ile iç mekandan ayrılabiliyor. Böylece iç mekan her konumda maksimum derecede aydınlık kalabiliyor. Bu ara perde açıldığında yer kaplamaması için aracın tavanındaki yerine sürgülü bir şekilde kaydırılarak yerleştirilebiliyor. Arka platforma 90 derece açılan bir kapıdan binilebiliyor. Aracın içinde bulunan 4 koltuktan sürücü koltuğu yola dönük olarak sabit kalıyor, fakat ön ve arka yolcu koltukları 180 derece dönebiliyor. "Espace" tipi raylı iki arka koltuk, açık pick-up bölümüne kadar kayabiliyorlar.