kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Her şey neşeli bir karşılama için

Tüllerle süslü kapılar, birbirinden renkli şekerler veya loğusa şerbeti... Doğumdan hemen sonra bir annenin çevresinde görmek istediği veya ihtiyacı olabilecek her şey artık profesyonel firmalar tarafından sağlanıyor..
Her doğum çok özeldir ama bazı ritüellerle bu anı daha da unutulmaz kılmak mümkün. Günümüz anneleri doğumu, bir törenler zinciri eşliğinde gerçekleştiriyor. Tüllerle, dantellerle, balonlarla odalar süsleniyor, birbirinden şirin kutularda ikramlık şekerler hazırlanıyor, sıradışı konsept fotoğraflar çektiriliyor. Doğum ve doğum sonrası için yapılan hazırlıklar da hayal gücünün sınırlarını zorluyor. Her ayrıntıyı düşünen anneler çoğaldıkça, profesyonel anlamda bu işi yapan firmaların sayısı da giderek artıyor. Doğum ve doğum sonrası için hediyelikler ve süslemeler hazırlayan Lotus Bebek de bu firmalardan biri. Firmanın kurucusu Aylin Oran, iki kız kardeşi doğum yaptıktan sonra bu işe girmiş. Kardeşlerinin doğumlarının ikram hazırlıklarında istedikleri gibi ürün bulmakta sıkıntı yaşamış. Bunun üzerine piyasada böyle bir boşluk olduğunu görmüş ve bu işi yapmaya karar vermiş.

KİŞİYE ÖZEL TASARIM
Aylin Oran hazırlıklara başlamadan önce anne adayının beğenilerini iyice anlayıp, bu doğrultuda tasarım yaptığını ve anılarda yer edecek hoşlukta ve kalıcı ürünler hazırladığını söylüyor: "Dokuz ay süren heyecan dolu bekleyişin sonunda, sıra eksiksiz bir doğum ikramı ve neşeli bir karşılamaya geliyor. Bu özel zamanlarda, bu hizmetleri sağlayan bir adres olmayı hedefliyoruz." Aslında kendisinin ev tekstili üzerine de bir firması var. Firmanın Göztepe'deki atölyesinde son derece farklı tasarımlar dikkat çekiyor. Genelde bu alanda hizmet veren firmalar kız bebek için pembe, erkek bebek için mavi geleneğini sürdürürken, Lotus'da kırmızılar, yeşiller, turuncular, morlar da kullanılmış. Lotus'un anne adayları için sunduğu hizmetler arasında, bebek çikolatası, bebek şekeri, hastane oda süslemeleri, hastane kapı süslemeleri çeşitlerinin yanı sıra mevlut şekeri, altın yastığı, loğusa şerbeti de bulunuyor. Ayrıca yeni annelere hediye göndermek isteyenler için, çiçek yerine geçebilecek bebek hediye paketleri var. Lotus'daki ürünlerin fiyatlarına gelince... Bebek şekeri ve çikolatalarının fiyatları 3.50 YTL ile 10 YTL arasında değişiyor. Aynı ürün için, ürün içinde kullanılacak badem şekeri, jelatinli çikolata, lokum, akide şekeri, badem ezmesi gibi malzeme fiyatlarına göre maliyetler de artabiliyor. Bebek hediye paketleri ise 50 YTL'den başlayıp 100 YTL'ye kadar çıkıyor. Ayrıntılı bilgi için: www.lotusbebek.com
Haberin fotoğrafları