kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ebuzziya'nın çalışan kadınlar için tasarladığı gömlek bol ve rahat.

Ellerinin izini çömlekten gömleğe taşıdı

BUCRU ALDİNÇ
Ünlü seramik sanatçısı Alev Ebuzziya, bu kez 'ellerini' bir giyim markası için kullandı. 'Alev'in Şık Gömleği' ve 'Alev'in İş Gömleği' adıyla iki ayrı beyaz gömlek tasarımı yapan Ebuzziya da bir gömlek tutkunu..
Beyaz gömleğin gardıroplarda ayrı bir yeri vardır. Özellikle de çalışan kadınlar için bir demirbaş niteliği taşır. Siyah bir pantolon üzerine, elbise veya ceket içine ya da jeanle, istenilen her forma girebilir, işte ya da şık bir yemekte kadının imdadına yetişebilir. Ünlü seramik sanatçısı Alev Ebuzziya da gardırobundan beyaz gömleği eksik etmeyenlerden. Her yıl alanında ün yapmış farklı bir tasarımcıya gömlek hazırlatan BIL'S markası da, işbirliklerinin sonuncusunu bu yıl Ebuzziya ile gerçekleştirdi. İlk kez bir konfeksiyon ürünü tasarlayan Ebuzziya ile gömleklerini konuştuk.

- Biz sizi seramik tasarımcısı olarak tanıyoruz. Bir giyim markası için beyaz gömlek tasarlamanız nasıl oldu?
- BIL'S markası her yıl farklı bir tasarımcıya gömlek hazırlatıyor. Bu yıl da benden istediler ve seve seve kabul etim. Sadece beyaz tişört ya da gömlek satan markaların olması çok güzel. Ben kendi gardırobumu beyaz gömleksiz düşünemiyorum. Şık siyah bir pantolon üzerine giyip her yere gidebilirsiniz.

- Alev'in İş Gömleği ve Alev'in Şık Gömleği adı altında iki farklı gömlek tasarladınız. Biraz farklarından bahseder misiniz?
- Alev'in İş Gömleği bol ve rahat bir kalıba sahip. Rahatlıkla işe giyilebilir. Böylece içinde rahat hareket etme imkânı sağlıyor. Tasarımlarımda sadeliği ön planda tuttum. Kumaş olarak da yüzde 100 pamuk kullandım. İş gömleğinin üzerinde kendi el izlerim var. Ben çalışırken sık sık çamurlu ellerimi üstüme başıma silerim. El izi fikri de oradan çıktı.

- Alev'in Şık Gömleği'nde ise el yazınız var.
- Evet, benim orijinal el yazım var. Ama bir şeyler karaladım, yani o yazıların herhangi bir anlamı yok. Bu gömlek biraz daha dar bir kalıba sahip. Daha çok akşam yemeye giderken giymek için. Ama yine rahatlık ve sadelik ön planda. Gömleklerin kendi kendini empoze etmesini istemedim. Böylece üzerine dilediğiniz aksesuarı takabilir, istediğiniz etek ya da pantolonla rahatlıkla giyebilirsiniz. Abiye gömleği de yine yüzde 100 pamuklu kumaştan ürettim. Ancak bu kez çift bükümlü iplik kullandım.

- Siz atölyenizde çalışırken beyaz gömlek giyiyor musunuz?
- Maalesef ben daha çok toprak renklerini tercih ediyorum. En çok haki renk giyiyorum. Ancak farklı bir işte çalışsaydım herhalde beyaz gömlekten vazgeçmezdim.

- Sizin moda anlayışınız nedir?
- Moda tutkunu değilim. Her modayı da sevmiyorum. Moda dışında kalmamak adına herkesin birbirine benzemesini ise çılgınca buluyorum.

- İleride yine bir giyim firması için tasarım yapmayı düşünür müsünüz?
- Moda gerçekten de bildiğim bir alan değil. Ben herkesin kendi bildiği işi yapması gerektiğini düşünüyorum. Beyaz gömleğin benim hayatımdaki yeri ayrı olduğu için bu çalışmayı kabul ettim. İleride de gelecek projeye göre değerlendirebilirim.
Haberin fotoğrafları