kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En çok satış yapan mağazamız Moskova

İLİŞKİLİ HABERLER
En çok satış yapan mağazamız Moskova
- Türkiye'de satışlarınız nasıl? Memnun musunuz burada olmaktan?
- İnanın, yurtdışındaki mağazalarımızdan da alışveriş yapan çok Türk müşterilerimiz vardı. Artık Chanel'e ulaşmak markanın tutkunu Türkler için daha kolay oldu. Şu ana kadar olan satışlardan çok memnunuz. Markanın bilinir olması da harika bir şey. Zaten amacımız yeni mağazalar açarak markayı o ülkede ulaşılır kılmak.

- Peki, satışları mukayese ederseniz, Chanel'in en başarılı olduğu ülke hangisi?
- Her yıl 10'a yakın yeni mağaza açıyoruz. Her yeni açtığımız şube bizim için çok önemli. Örneğin Çin, Rusya, Ukranya pazarları çok iyi... İçlerinde en iyi iş yapan Moskova mağazamız aslında.

- Her popüler marka gibi Chanel'in de sahtelerini görüyoruz. Taklitlerinizle nasıl başa çıkıyorsunuz?
- Taklit olayını iki şekilde değerlendirmek lazım. Biri, silüetimizi, tarzımızı örnek alarak taklit eden başka markalar. Onlar aslında 'Chanel tarzı ceket' diye bizi taklit ediyor, onlara bir nevi ilham vermiş oluyoruz. Bu tür olaylar, markanın ne kadar başarılı olduğunu kanıtlıyor. Tabii bir de ürünü alıp tıpa tıp kopyalamaya çalışanlar var. Onları da hukuk departmanımız takip ediyor.

- İlerisi için ne gibi projeler var?
- Yeni butikler açmaya devam edeceğiz. Ama bizi en çok heyecanlandıran önümüzdeki yıl içinde açacağımız; Chanel 'Mobile Art' sergisi. Sanatla modayı birleştiriyoruz. İlk olarak Hong Kong'da sergilenecek ama daha sonra Tokyo, New York, Los Angeles, Londra, Moskova ve Paris gibi merkezlerde sergilenecek. Chanel, her zaman için yaratıcılık demek ve bunu sadece ürünlerde değil, bu tür sanat projeleriyle de kanıtlamış olacağız.