kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şıklığın cezasını ayaklar çekiyor

ESRA ÇORUH
10.11.2007
Ayakkabı tutkusu, insana bazen küçük numaralı bir modeli bile aldırabiliyor! İhtiyaç, rahatlık veya sağlık zaman zaman arka planda kalıyor. Ama unutmayın, hayalinizdeki ayakkabıya kavuşurken kendinizi tehlikeye atabilirsiniz..
Ayakkabı takıntısı olmayan bir kadın tanımıyorum. Az ya da çok, ister istemez ayakkabıya karşı bir düşkünlüğü vardır kadınların. Tabii ki kimi için bu düşkünlük biraz üst sınırlarda. Beni yakından tanıyanlar ayakkabı tutkumu çok iyi bilirler, bu konuda karşı konulmaz bir zaafım var. Çok isteyip de sahip olduğum ayakkabı, benim için tıpkı bir sanat eseri gibi... Bu konuda yalnız olmadığıma eminim. Kimi zaman ayağınıza tam oturmasa da aldığınız, giydiğinizde içinde acı çektiğiniz, eşiniz "Yine mi ayakkabı, yeni mi?" diye sorduğunda "Nasıl hatırlamazsın!" diye üste çıktığınız, sadece denemek için mağazaya girip fiyatını kasada öğrenip yutkunsanız da yine de aldığınız ayakkabınız yok mu hiç? Bu gerçekten bir hastalık ve bu konuda yapacak hiçbir şey yok.

BEN NE GİYECEĞİM ŞİMDİ?
Yazılarda özel hayatlardan bahsedilmesinden rahatsızlık duysam da, bunu sizinle paylaşmak istedim. Benim için bir nevi terapi. Geçtiğimiz hafta arabamla bir kaza geçirdim ve kaza çok ucuz atlatıldı. Arabayı görenler yaşadığıma şükrederken, ben kendime gelir gelmez ayakkabılarımı sordum (çünkü arabamda her zaman yedek birkaç çift ayakkabı bulunur). Kaza bilançosu biraz acıklı; üç kaburga kırığı, boyun zedelenmesi, sol el işaret parmağı ve sağ bacak tendon bağları kopması, Chanel ayakkabı sol tek ve bir Christian Louboutin sağ tek kayıp! Kaza mahaline birkaç sefer düzenlemeye çalışsam da hiç kimse ayakkabıların kayıp olmasına benim kadar üzülmedi, kimse üzerinde durmadı. Sağ ayağım uzunca bir süre alçıda olacağı için tek sol çifti bu sürede değerlendirebileceğimi bile düşünmedim değil! Taa ki, doktoruma yüksek topuklu ayakkabı giymemin bir sakıncası olup olmadığımı sorana kadar... Tendonlar tam iyileşmeden en az 6-7 ay topuklu ayakkabı giymem kesinlikle yasak! Benim gibi yüksek topuklularla market alışverişine bile giden birisi için bu çok acı! Peki ben şimdi ne giyeceğim? Kendimi bildim bileli yüksek topuklular üzerindeyim, bu yaştan sonra babetlere nasıl alışacağım? Lastik ayakkabıyla da ömür geçmez ki... Peki özel gecelerde?