kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yarim giymiş beyaz çorap...

ESRA CORUH
Bir erkeğin kıyafeti kadar çoraplarına da dikkat eder misiniz? Ya da çorapları çok uyumsuz diye flört ettiğiniz adamdan vazgeçer misiniz? Evet, bu küçük detay gerçekten her şeyi altüst edebilir. O yüzden bazı kurallara dikkat!..
1 - Merhaba Esra Hanım. Size bir şey danışmak istiyorum. Kadınların, erkeklerde beyaz çorap takıntısı olduğunu biliyorum. Peki spor çoraplarını spor dışında giymek yanlış mı? Çünkü bu çoraplar ter açısından da çok rahat. Önerilerinizi bekliyorum. (Murat K.-Ankara)
Beyaz spor çorapları ne kadar rahat olsa da en önemli kural, bu çorapları sadece sporda giymektir. Söylediğiniz gibi kadınlar özellikle bu konuda çok acımasız! Spor aktiviteleri dışında beyaz çorap giyilmesi her ne kadar kulağımıza yabancı gelmese de görsel açıdan büyük moda hatalarından biri olduğu kaçınılmaz. Düşünsenize, çok şık siyah bir takım elbisenin altından görünen beyaz çoraplar ne kadar çirkin bir görüntü oluşturur... Eğer spora gidiyorsanız beyaz çorap çok doğru bir seçim ancak spor dışında bu çoraplardan uzak durun. Kot pantolonlarla bile siyah çorap giyilmesi daha doğru. Hatta spor yapan biri değilseniz, beyaz çoraplarınızı gardırobunuzun ulaşılması en zor yerine koymanız çok mantıklı bir karar olur!

2 - Takım elbiselerin altına nasıl çorap giymek gerek, lütfen bilgi verir misiniz? (Ahmet K. İzmir)
Takım elbiselerin klasik ayakkabılara ve bu ayakkabılarla uyumlu çoraba ihtiyacı vardır. Bir kez daha söyleyelim, kalın spor çorapları takım elbise altına hiç giyilmemeli. Renginin siyah olması bile durumu hafifletmez! Spor çorabı olmayan ama botlarla giyilen kalın kışlık koton çoraplar da takım elbiseyle çok çirkin duracağından, bu tür çorapları jean'le giymeye çalışın. Takım elbisenizle çok kalın olmayan ve pantolonunuzla aynı renkte olan çoraplar giymeye özen gösterin. Herkes çorap renginin ayakkabıyla uyumlu olması gerektiğini düşünse de aslında esas kural, çorap renginin pantolonla aynı olmasıdır! Siyah pantolon giyiyorsanız, siyah çorap, kahverengi giyiyorsanız kahverengi çorap giymeniz gerekir. Eğer tereddütte kalırsanız, her zaman koyu renk çoraplar daha şık duracağı için seçiminizi o yönde yapın.

3- Çorapların kıyafeti berbat edeceği söylenir. Peki ne gibi ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor? (Metin R. - Adana)
Haklısınız, ne kadar küçük bir detay gibi görünse ve direkt göz önünde bulunmasa da maalesef çoraplarda uyulması gereken kurallar var. Örneğin en önemli kural, çorapla açık sandalet giymemek! Bu kuralı hiçbir zaman bozmamanızı öneririm. Ayrıca şortla çorap giymek de en az çorapla sandalet giymek kadar yanlış! Pantolonun altından görünen kirli ya da yırtık çorap da çok çirkin bir etki yaratır. Ayrıca esprili komik çorapları mağazalarda şirin bulabilirsiniz ama bu çorapları sadece evde giyin derim... Başka önemli bir detay da ne kadar üşürseniz üşüyün ama sakın yatağa çorapla girmeyin! Anlayacağınız çorabı almakla iş bitmiyor, uymanız gereken birçok kural var. Kolay gelsin!
Haberin fotoğrafları