kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İlk üç çeyrekteki iyi sonuçlar OMV'nin karlı büyümesini doğruluyor

Yeni Haber
Orta Avrupa'nın lider petrol ve gaz grubu OMV Aktiengesellschaft, 2007 yılının ilk üç çeyreğinde çok tatmin edici sonuçlar sergiledi.

Ocak-Eylül 2007 döneminde Grup satışları %4 yükselişle EUR 14.31 milyar, Faiz ve Vergi Öncesi Gelir_EBIT ise EUR 1.69 Milyar olarak %2 büyüdü. Petrom faaliyetinin EBIT katkısı EUR 506 Milyon oldu. Azınlık hisse paylarının geliri düşüldükten sonra net gelir %16 artışla EUR 1.26 Milyar oldu. Faaliyet nakit Akışı %9 azalışla EUR 1.57 milyar oldu. Kullanılan borcun öz sermayeye oranı %21 oldu.

OMV CEO Wolfgang Ruttenstorfer, "Bu senenin ilk üç çeyreğinde kuvvetli sonuçlar ürettik. Böylece bir kez daha, tümleşik bir petrol ve gaz grubu için geliştirdiğimiz stratejinin ne kadar doğru olduğu kanıtlandı. Tüm çalışma alanlarımızda işler iyi gidiyor" dedi.

Avrupa büyüme kuşağının sunduğu fırsatları değerlendirdiklerini söyleyen Ruttenstorfer, "Bu stratejimize ek olarak OMV ve MOL şirketlerinin ortak idare altında birleşmelerinin büyük bir fırsat olduğuna ve böylece iki kurumun hissedarlarına yüksek seviyede sinerji ve katma değer sağlanacağına inanıyoruz. Yönetim Kurulumuz teknik değişikliklerden sonra MOL paydaşlarına hisse başına HUF 32,000 (Macar Forinti) teklif etmeye hazırdır. MOL ana sözleşmesinde yer alan %10 balotaj kısıtlaması ve MOL yönetiminin hisseleri kontrolü konusu kaldırılmış bulunmakta. Bu niyet ilanı ile beraber kartlarımızı masaya koyup, MOL şirketi paydaşlarının kendi kararlarını kendilerinin vermelerinin yolunu açmak istiyoruz. MOL hissedarları ile yaptığımız önemli sayıdaki konuşmalarda planlarımızın ağırlıklı onay gördüğünü tespit ettik" açıklamasını yaptı.