kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'ye bilet alanlara ahiret sorusu

Brown hükümeti, ülkeye giriş çıkış yapan herkese 53 soruluk bir test hazırladı. Yanınızda kaç bavul taşıdığınızdan, bileti size satan seyahat acentesi görevlisinin adına kadar ilginç sorular var..
İngıltere, terörle mücadele ve riski en aza indirmek için alınan tedbirlerle ilgili yeni bir paket hazırladı. Başbakan Gordon Brown ve İçişleri Bakanı'nın birlikte açıkladığı pakette oldukça tartışmalara yol açan maddeler de yer alıyor. Bunların başında da İngiltere'den ülke dışına ve her hangi bir ülkeden İngiltere'ye gelmek için uçak bileti alan kişilere yöneltilecek sorular... bilet alan her yolcuya verilecek bir formda tam 53 soru yer alıyor.

HER SEFERİNDE SINAV!
Bu formu doldurmadan ülkeye girmek imkansız hale getiriliyor. Üstelik bu bir sefere mahsus değil! Yani İngiltere'ye her gitmek istediğinizde bu ilginç sorulardan oluşan "sınavı" geçmeniz gerekecek...

2009'DA UYGULAMADA
Tatilde kalacağınız adres, kullanacağınız aracın plakası, seyahatinizin maliyeti, koltuk numaranız, daha önce hiç uçak kaçırıp kaçırmadığınız gibi ilginç sorular içeren test her yolcuya bilet alırken verilecek. Yanıtlar, tüm İngiliz polisi ile gümrük, göçmenlik ve güvenlik birimleri arasında paylaşılacak. Yetkililerin şüphelendiği bir kişi havalimanından geri çevrilebilecek. Başbakan Brown, havalimanları ve alışveriş merkezleri, limanlarında güvenlik tedbirlerini artırma paketini önceki gün açıkladı. 53 sorulu "sınav" uygulamasının 2009'da başlaması bekleniyor.