kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Trakya sular altında

Yeni Haber
Tekirdağ ve Edirne'de çok sayıda ev ve iş yeri sular altında. 1 kişi yaşamını yitirdi. Elektrik verilemeyen bazı bölgeler, trafiğe kapalı bazı yollar var. Bölgede okullar tatil edildi. ..
Tekirdağ'da sağanak yağış nedeniyle evi su dolan yaşlı bir kadın boğularak yaşamını yitirdi.

*FOTOĞRAFLARLA TRAKYA'DA SEL...

Edinilen bilgiye göre, Turgut Mahallesi Bucak Sokak'taki Hatice Gülbahar'ın (65) evini su bastı. İhbar üzerine eve gelen polis görevlileri Gülbahar'ın cesediyle karşılaştı.

Polis yetkilileri, boğularak yaşamını yitiren kadının cesedinin, Tekirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldığını bildirdi.

EV VE İŞ YERLERİ SULAR ALTINDA

Tekirdağ merkez, ilçe ve beldelerinde sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı.

Kumbağ beldesine ulaşımı sağlayan yol trafiğe kapatıldı.Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, düzenlediği basın toplantısında, Şarköy ve Hayrabolu ilçeleri dışında tüm ilçelerde sağanak yağışın etkili olduğunu bildirdi.

Buralarda sular altında kalan yerlerin bulunduğunu ifade eden Doğan, Tekirdağ şehir içinde ve Çorlu-Silivri yolunda da çökmeler meydana geldiğini söyledi.

Yolun açık kalması için çalışmalar yapıldığını ifade eden Doğan, ''Şehir merkezinde küçük araçların trafiğe çıkması yasaklandı. Altınova Mahallesi ve Cumhuriyet Meydanı'nın çukur alanda bulunması nedeniyle buralardaki evler ve iş yerleri sular altında kaldı. Hasar tespiti için yağışın durmasını bekliyoruz'' dedi.

ÇERKEZKÖY'YE ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Belediye ve sivil savunma ekiplerinin hazır bekletildiğini belirten Doğan, şöyle konuştu:''Kumbağ beldesinde geçen yıl olduğu gibi yine evler sular altında kaldı. Buraya ulaşımı sağlayan yol da sağanak yağış nedeniyle trafiğe kapatıldı. Çerkezköy ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu elektrikler kesildi. Şu anda ilçemize elektrik enerjisi verilmesi için çalışmalar sürüyor. Malkara bağlantılı Keşan ve Uzunköprü kara yolu ile Barbaros beldesi yolunda çökmeler nedeniyle problem yaşanıyor. Yeniçiftlik beldesinde de bazı evlerin sular altında olduğunu öğrendik. Oluşturulan kriz merkezleri, yaşanan afetle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Şimdiye kadar can kaybıyla ilgili bize ulaşan bir bilgi olmadı.''

Bu arada, sağanak yağış nedeniyle Bağcılık Enstitüsü Müdürlüğü civarında bulunan bir çoban sel sularından korunabilmek için çıktığı ağaçta mahsur kaldı. Çoban itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Belediye ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerince yapılan anonslarda ise vatandaşlar küçük araçlarla trafiğe çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

Ekili tarım alanlarının da sular altında kaldığı kentte, Ördeklidere semtine yolda kalan araçlar itfaiye ekiplerince çekiliyor.

YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

Şarköy ilçesinden İstanbul, Malkara, Edirne, Tekirdağ'a gitmek isteyen yolcu otobüsleri de Malkara ilçesine bağlı Ballıköy'de sağanak yağış nedeniyle yolun trafiğe kapanması üzerine dönmek zorunda kaldı.

Bunun üzerine Şarköy Kaymakamlığı, yollardaki sorun giderilene kadar araçların bu yolları kullanmasını yasakladı.Malkara'dan Şarköy'e gelen elektrik hattında da şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen arıza sonucu ilçede elektrik kesintileri yaşanıyor.

SİLİVRİ'DE DE SU BASKINI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle 20 ev ve iş yerini su bastı. Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman şiddetini artıran yağış nedeniyle Silivri'deki bazı ev ve iş yerinin bodrum ve giriş katlarına su doldu.

Baskınlar sırasında ilçedeki iki ayrı fabrikanın da aralarında bulunduğu bazı binalarda bulunan vatandaşlar ile işçiler bir süre mahsur kaldı. Bu kişiler, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından vatandaşların da yardımıyla kurtarıldı.

EDİRNE UZUNKÖPRÜ'DE YÜZLERCE EV VE İŞ YERİ SULAR ALTINDA

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle su basan ev ve iş yelerinde su tahliye çalışmalarına başlandı.

Edirne Vali Yardımcısı İlhami Doğan, Keşan Kaymakamı ve aynı zamanda Uzunköprü Kaymakam Vekili Abdülkadir Karataş ile Uzunköprü Belediye Başkanı Ercan Çobanoğlu, sağanak yağış nedeniyle sular altında kalan Mescit, Büyükşehsuvar, Küçükşehsuvar, Mareşal Fevzi Çakmak, Aşçıoğlu ve Atatürk mahallelerine giderek incelemelerde bulundu.

Vatandaşlar ve belediye ekipleri, su motoru ve dinamolarla ev ve iş yerlerine dolan suyu tahliye etmeye çalışıyor.

Vali Yardımcısı Doğan, yağışın Uzunköprü'de etkili olduğunu öğrendiklerinde ilçeye çok sayıda vidanjör ve iş makinesiı gönderdiklerini söyledi. Yağışın dinmesiyle su tahliye çalışmalarının daha kolay yürütüleceğini ifade eden Doğan, zarar tespitinin suların çekilmesinden sonra yapılacağını belirtti.

Yağışın etkisiyle 100'ün üzerinde ev ve iş yerinin sulardan etkilendiğini kaydeden Kaymakam Vekili Karataş da su tahliyesi için motopompların çalıştığını söyledi. Yaraların kısa sürede sarılacağını, çökme ihtimali bulunan evlerdeki insanların tahliye edilerek kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhanelere yerleştirileceğini bildiren Karataş, ''Tek tesellimiz, can kaybı olmaması. Yağışlar büyük ekonomik kayıplara sebep olmuştur'' dedi.

Belediye Başkanı Çobanoğlu ise Keşan, Havsa ve Malkara ilçelerinden gönderilen ekipmanlarla yaraların kısa sürede sarılacağını belirtti.

Bu arada, akan sular nedeniyle çok sayıda araç yollarda kaldı. Belediye ekipleri bu araçları yollardan çekiyor.

OKULLAR TATİL

Trakya'da etkili yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışlar ve su baskınları dolayısıyla Tekirdağ merkez ile Çorlu ve Malkara ilçelerinde okullar öğleden sonra tatil edildi. Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde de Şehsuvarbey İlköğretim Okulunda su baskını nedeniyle öğrenciler evlerine gönderildi.

Bu arada, Malkara Kaymakamı Salih Yüce, sağanak yağışın E-84 kara yolunda ulaşımı aksattığını, kara yolları ekiplerinin sel suları yüzünden oluşan heyelanın yollara getirdiği toprak ve kaya parçalarını temizlemek için sürekli çalıştığını bildirdi.

Tekirdağ yönündeki bazı bölgelerde meydana gelen heyelan nedeniyle Malkara Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin, kara yolunda araçların trafiğe çıkmasına bir süre izin vermediğini ifade eden Yüce, ilçe merkezindeki bazı yolların da çöktüğünü ve sel sularının yollarda büyük hasar meydana getirdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Salih Keskin de köylerde su baskınına uğrayan evlerdeki eşyaların boşaltılmasına yardım edildiğini kaydetti.

Malkara Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Malkara'ya 11 saatte metrekareye 116 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

AJANSLAR