kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ERGUN BABAHAN

"Onlar da dağa çıkarlar"

Başbakan, terörle mücadelenin terör örgütü silah bırakana kadar süreceğini belirtiyor. "Güvenlik güçlerinin terörle mücadele duyarlılığı silah bırakılıncaya, terörist dağdan şehre ininceye kadar sürecek."
Günümüz dünyasında terörün tamamen ortadan kaldırılmasının güçlüğüne işaret ediyor ve bu arada İspanya'daki ETA terörünü örnek veriyor. İspanya'da farklı gelişmeler yaşandığını belirtip "Terör örgütü siyasallaştı ve zayıf düştü. Siyasi kesimle silahlı kesim birbirine ters düştü" değerlendirmesinde bulunuyor.
Burada DTP'lilere bir çağrı yapıyor:
"DTP samimi bir tercih yapmalı. Ya silahlı eylem türünü ya da silahsız eylem türünü. Yani demokratik yolu. Demokratik mücadele yolunu seçince silahlı mücadeleyi ret edeceksin. Yapmazsan samimi değilsin demek. Adın parti de olsa samimi olamazsın. Hükümet programı görüşülürken Meclis'te söyledim, bu çatı altında terör örgütüne terör örgütü diyemiyorsan, ABD diyor, dünya diyor, onlarla bizim hukukumuz olamaz."
Peki, dokunulmazlık meselesi?
Başbakan bu konuda net:
"Parlamentoya seçimle gelmiş olan milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırarak parlamento dışına atmak doğru olmaz. Suç işlerlerse takip edecek olan ben değilim, yargı var, savcılar var. Demokratik parlamenter sistemde Meclis'i bu kavganın içine sokmamamız gerekir. Aksi halde yozlaşmaya yol açar. Sayın Baykal 5 yıldır dokunulmazlıkların kaldırılmasını bize karşı kullanıyor. Şimdi sayın Bahçeli farklı şekilde gündeme getiriyor. Bu doğru değil. Siyasallaşma sürecine girmelerini özellikle teşvik etmemiz gerekir. Anayasal düzende siyaset yapsınlar. Farklı yollar demokratik yollar denenmeli. Defans uygulanırsa, parlamento dışı kalırlarsa onları da dağa gönderirsiniz."