kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cinsel mesaj çeken kocasını şikâyet etti

ANKA
Bilecik'te bir koca, ismini gizleyip karısına cinsel mesajlar çekti. Kadın, mesajları eşinin çektiğini öğrendi yine de şikâyetçi oldu..
Bilecik ili Pazaryeri ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilginç bir suç duyurusunda bulunuldu. Pazaryeri ilçesinde yaşayan A.L. karısının kendisine sadık olup olmadığını anlamak için 'farklı' bir yola başvurdu. Adının ve soyadının gizli kaydedilmesini talep ettiği bir GSM hattı satın alan A.L. bu hattan kimliğini gizleyerek eşine cinsel içerikli mesajlar gönderdi. Kendisine gelen cinsel içerikli mesajlardan rahatsız olan eşi K.L. de soluğu Pazaryeri Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı ve kendisine cinsel içerikli mesajlar çeken kişiden şikâyetçi olduğunu belirtti. Savcılık, yaptığı soruşturmada cinsel içerikli mesajları çeken kişinin K.L. nin eşi A.L. olduğunu tespit etti.

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK
Ancak kendisine mesajla cinsel tacizde bulunan kişinin eşi olduğunu öğrenen K.L. şikâyetinden vazgeçmedi. Şikâyete tabii suçlar arasında yer alan 'cinsel taciz' suçunda, K.L. şikâyetinden vazgeçmezse Türkiye de ilk kez bir eş eşine karşı mesajla cinsel taciz suçunu işlediği gerekçesiyle mahkûm olacak. Türk Ceza Kanunu'nun 105. maddesinde, bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişilerin, mağdurun şikâyeti üzerine üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması öngörülüyor.