kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kurbanlık bedeli 240 YTL olarak belirlendi

Yeni Haber
Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortak bir karar alarak, bu yıl için kurban bedelini 240 YTL olarak belirledi. Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı kurban bedelini 240 YTL, Türk Kızılayı ise 225 YTL olarak belirlemişti.

Alınan ortak kararla, kamuoyuna farklı kurban bedeli karmaşasının da önüne geçildi.Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kayseri'de Kızılay şubeleriyle yapacağı toplantı öncesi yaptığı açıklamada, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüş alışverişi içinde Kurban Bayramı'na hazırlandıklarını söyledi. Bu çerçevede, kuruma yapılacak kurban ve zekat bağışlarının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşleri doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Küçükali, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun çağdaş fikir insanı görüntüsüyle yardımlaşmaya büyük önem verdiğini anlattı.

Kızılay Başkanı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yürüttükleri bilgi paylaşımı kapsamında kurban bedelini de ortak belirlediklerini ifade etti. Geçtiğimiz yıl kurum olarak 225 YTL'yi kurban bedeli olarak benimsediklerini belirten Küçükali, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte 240 YTL'yi kurban bedeli olarak benimsediklerini duyurdu. Para olarak kabul edilen kurbanlıklar için hayvan alınıp kesileceğini belirten Küçükali, "Bize yapılan bağışları para olarak vermek uygun değil. Bağışlanan paralara hayvan alarak kesip kavurma olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız" diye konuştu.