kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AĞLAYINCA DÖVDÜLER... Kolu kırılan ve vücudunda sigara söndürülen 13 aylık E.D.T. yetiştirme yurdunda kalıyor. Baba ve annesi ise bebeklerini geri istedi.

İşkence gören bebeğini istedi

İsmet ACAR / SABAH
Ayrı yaşadığı eşiyle ortak dilekçe vererek, "Yeniden aile olduk" deyip işkence yapılan 13 aylık bebeğini geri istedi..
Bursa'da annesinin iki erkek arkadaşı tarafından ağır işkencelere maruz kalan 13 aylık E.D.T. yetiştirme yurdunda koruma altına alınırken, gözaltına alınıp serbest bırakılan 17 yaşındaki anne B.T. bebeğini geri istedi. Genç kadın, uzun süredir ayrı yaşadığı eşi Adem T. ile birlikte Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne "Biz bir araya geldik, yeniden aile olduk. Bebeğimizi geri istiyoruz" diye dilekçe verdi. Geçtiğimiz ay meydana gelen olayda Tahir Avcı ve Ayhan Arıcı, arkadaş oldukları B.T. ile gece kulübüne giderken genç kadının bebeğini ise otomobile bıraktı. Ancak bir süre sonra bir vatandaşın "Otomobildeki bebek ağlıyor" diye bilgi vermesi üzerine Avcı ve Arıcı araçta altını pisletip ağlayan bebeğe işkence yaptı, vücudunda sigara söndürüp dövdü. Kolu kırılan minik bebek, ardından otomobille kaza geçirdikleri süsü verilerek hastaneye kaldırıldı, ancak yapılan muayenede korkunç gerçek ortaya çıktı. Avcı ve Arıcı tutuklanırken, anne ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Minik bebek ise hastanedeki tedavisinin ardından yetiştirme yurdunda koruma altına alındı.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR
Olayın ardından yaklaşık 15 gündür Kaplıkaya Yetiştirme Yurdu'nda yaşayan minik E.D.T'nin sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiği, bebeğin tedavisinin psikolog gözetiminde devam ettiği bildirildi. Bu arada mali bir suçtan dolayı 16 günlük hapis cezasını çekip tahliye olan Adem T. ile B.T.'nin ailelerinin ise çiftin yeniden bir araya gelmesini istemedikleri öğrenildi.