kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sınır ötesi için DTP'ye brifing verilmeyecek

ANKARA
Dışişleri Bakanı Ali Babacan bugün CHP, MHP ve DSP'ye sınır ötesi operasyon, Türkiye-Irak ilişkileri ve ABD ziyaretiyle ilgili bilgi verecek. DTP'den ise "şimdilik" randevu istenmedi..
Meclis tarafından 17 Ekim'de kabul edilen ve PKK'nın bitirilmesini öngören tezkerenin kabul edilmesi ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisinin ardından Dışişleri Bakanı Ali Babacan bugün muhalefet partilerine bilgi verecek ancak bu aşamada DTP'nin kapısını çalmayacak. Babacan, CHP, MHP ve DSP'ye brifinginde, PKK varlığını yok etmek için Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon hazırlıkları, Türkiye-Irak ilişkileri ve Bush- Erdoğan görüşmesinde sağlanan mutabakat ve anlık istihbarat sağlanması konusunda ayrıntılı bilgi verecek. Babacan, muhalefetteki üç büyük partiden randevu alırken, PKK'ya "terör örgütü" demeyen ve sınır ötesi harekât tezkeresine destek vermeyen DTP'den bu aşamada randevu istenmedi. Kulislerde Babacan'ın tezkereye destek vermeyen bir partiye ABD ile sağlanan işbirliği ve Irak ile ilgili gelişmeler konusunda bilgi aktaramayacağı ancak "DTP ile görüşmüyor" denmemesi için de net bir açıklama yapılmadığı konuşuldu. Dışişleri yetkilileri ise, DTP ile görüşme konusunun "ucu açık" bırakıldığını belirttiler.

GÖRÜŞME GENEL MERKEZLERDE
Babacan bugün önce ana muhalefet CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal'ı, ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, daha sonra ise DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i ziyaret edecek. Görüşmeler muhalefet partilerinin genel merkezlerinde gerçekleşecek. Bakan Babacan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'ndan da randevu istedi. Ancak Yazıcıoğlu Ankara dışında olacağı için görüşmenin daha sonra yapılması benimsendi. Babacan, partilere tezkereye verilen destek için teşekkür ederek, bu süreçte desteğin devam etmesini isteyecek.