kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alex: Türk Milli Takımı'nı kabul ederdim

Yeni Haber
Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex, Aurelio gibi Brezilya Milli Takımı'nda oynama şansı olmasaydı, kendisine Türk Milli Takımı için gelecek teklifi kabul edeceğini söyledi.

Samandıra'daki tesislerde antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı futbolcu, teknik direktörleri Zico'nun, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile final oynama hedefiyle ilgili sorulan bir soruya verdiği yanıtta, ''Benim rüyam final oynamak ama bu Barcelona'ya karşı olur, Milan'a karşı olur, ya da herhangi bir takım karşısında olur, hiç fark etmez. Benim için açıkçası yeter ki final oynayalım...'' diye konuştu.

''TÜRK MİLLİ TAKIMI'NDA OYNAMAYI KABUL EDERDİM''

Fenerbahçe kaptanı, Aurelio gibi Brezilya Milli Takımı'nda oynama şansı olmasaydı, kendisine Türk Milli Takımı için gelecek teklifi kabul edeceğini söyledi.

Bu yöndeki bir soruyu yanıtlayan Alex, şöyle konuştu:
''Eğer benim Brezilya Milli Takımı'nda oynama olasılığım uzak olsaydı, şansım olmasaydı, böyle bir teklifle bana gelinse düşünürdüm ve kabul ederdim. Aurelio örneğini verebiliriz. Çok kaliteli bir oyuncu. Her baktığında Brezilya Milli Takımı'nı kendisine biraz daha uzak görüyordu. Böyle bir teklif geldiğinde de düşünmedi. Benim için de aynısı olurdu.''Basın toplantısının ardından, yarınki Norveç-Türkiye maçıyla ilgili (A) Milli Futbol Takımı'na verdiği desteği göstermek için Türk Bayrağı'yla poz veren Brezilyalı oyuncu, Brezilya Milli Takımı'ndan sonra en sempatik baktığı ülke milli takımının Türkiye olduğunu belirterek, ''Türk Milli Takımı'nda bir sürü arkadaşım var. Kesinlikle, hiç tartışmasız Türkiye'' dedi.

''TÜRKİYE'Yİ YÜREKTEN DESTEKLİYORUM''

''Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na katılmasını yürekten destekliyorum'' diyen Alex, katılması durumunda (A) Milli Futbol Takımı'nın şampiyonada başarısını da destekleyeceğini anlatarak, şöyle devam etti:

''Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası'na gitmesini de sonuna kadar destekleyeceğim. Yarın öbür gün kariyerimi tamamlayıp ülkeme döndüğümde ben hala Türk Milli Takımı'nı ve Fenerbahçe'yi takip ediyor olacağım. Burada 4 yılım geçti ve bu yıllar içinde Türk milletini taktir etmesini biliyorum. Çünkü bu ülke ve bu insanlar bunu hak ediyor''''Biz kendisini yabancı görmüyoruz, kendisini biraz Türk gibi görüyor mu?'' şeklindeki soruya Alex, ''Bu yorum için teşekkür ediyorum. Ben de burada kendimi çok fazla yabancı gibi görmüyorum. Ufak tefek dil problemleri olsa da, uzun süren beraberliğimiz süresince Türk halkına, buradaki kültüre ve hayata alıştım'' dedi.

NORVEÇ-TÜRKİYE MAÇI

Norveç maçının (A) Milli Takım için zor geçeceğini ifade eden Alex, ''Durum biraz karışık görünüyor. Gerek Türkiye, gerekse Norveç ikincilik için savaşıyorlar. Umuyorum ki Norveç'te Türkiye güzel bir skor alacak. Bu hem Türk futbolunun gelişimi, hem de oynayan oyuncular için olumlu olacak'' diye konuştu.

Semih'in milli takıma seçilmesinin de çok doğru bir karar olduğunun altını çizen Alex, takım arkadaşının ligde çok sayıda gol attığını ve performansının iyi durumda olduğunu kaydederek, ''Fakat şu anda önemli olan kimin oynayacağı değil, milli takımın başarısıdır. Kim oynarsa oynasın Türk Milli Takımı'nın başarılı bir sonuç alması gerekiyor'' şeklinde konuştu.

''ANKARASPOR MAÇINDAN İTİBAREN TAKIMDAKİ YERİMİ ALACAĞIM''

Sakatlığının durumuyla ilgili bilgi veren Alex, Turkcell Süper Lig'deki, Ankaraspor maçıyla birlikte takımdaki yerini alacağını ifade etti.Alex, şunları söyledi:

''Aslında buna tam bir sakatlık diyemeyiz, sadece çalışırken hissettiğim bir ağrı var. Milli takım arası olunca, ben de hocamıza gittim, bu ağrıların geçmesi için rahat bir şekilde devam etmem için tedaviye başladık. Ankaraspor maçından itibaren takımdaki yerimi alacağım.''

''NORMALDE HAKEMLERİN DEVAM ETTİRDİĞİ BİR POZİSYONDA ÜMİT KARAN PENALTI KAZANDI''

Rakiplerinin birçok maçta penaltı atmasına rağmen, Fenerbahçe'nin uzun süredir penaltı atışı yapmadığı ifade edilerek, hakem kararlarıyla ilgili yorumu sorulan Alex, farklı kararların kendilerini üzdüğünü söyledi.

Hakem kararları hakkında yorum yapmanın kendisine düşmediğini anlatan Brezilyalı futbolcu, özetle şunları söyledi:

''Elbette son olaylar bizim için şanssız oldu. Edu'nun gördüğü kartlar vardı. Bunları tartışmaya bile gerek görmüyorum. Aynı şekilde Ümit Karan'a Denizlispor maçında verilen bir penaltı vardı. Bunlara baktığımız zaman da açıkçası üzülüyoruz, ama benim yorum yapmam doğru olmaz, yönetimimizi ilgilendiren bir konu. Bu konuda çalışan insanlar ve yöneticilerimiz bunlar hakkında en iyi şekilde yorum yapabilirler. Son maçta Edu'nun göğsüne çarpmasına rağmen verilen bir kart var. Ümit Karan'ın Denizlispor maçında kazandığı bir penaltı var. Normalde hakemlerin devam ettirdiği bir pozisyona, o maçta penaltı verildi. Hakemlerin nasıl karar vermesi gerektiğini söylemiyoruz, sadece bunların olmaması gerektiğini söylüyoruz. Bu yorumları yapacak kişiler federasyondaki çalışan kişiler ve bizim yöneticilerimiz.''

Maçlarda içine sindiremediği konunun, rakip oyuncu tarafından çok sayıda faul yapılan bir oyuncunun yaptığı bir itiraz neticesinde kart görmesi olduğunu kaydeden Alex, ''Bu benim içime sindiremediğim, hoşuma gitmeyen bir nokta'' dedi.

YABANCI OYUNCULARIN TÜRK MİLLİ TAKIMI'NA ALINMASI KONUSU

Aurelio'dan sonra Brezilyalı başka oyuncuların da Türk Milli Takımı için adının geçtiği belirtilerek yöneltilen, ''Milli takımda bir Brezilya ekolü oluşuyor mu?'' sorusuna verdiği yanıtta Alex, mili takımlar için daha çok geleceğe yönelik planların doğru olduğunu savundu.

Brezilyalı futbolcu, şöyle konuştu:
''Bu noktada Türk Milli Takımı'nın biraz daha uzun süreli düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu futbolcuların Türk vatandaşlığına geçip, seçilme şansları varsa ve yararlı olacakları düşünülüyorsa böyle bir şeye sıcak bakılabilir, neden olmasın, fakat planlar yapılırken bence kesinlikle sadece Avrupa Şampiyonası için değil, milli takımlar bazında ileriye yönelik planlar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yabancı oyuncuların yer almasının olumlu olacağı düşünülüyorsa da neden olmasın.''

Aurelio'ya yurt dışından teklifler geldiği ifade edilerek yöneltilen soruya Alex, ''Bu teklifler ekibimizin kalitesini gösteriyor. Demek ki iyi ve doğru yoldayız. Böyle şeylerden mutlu oluyorum'' diye yanıt verdi.Alex, ligin 15. haftasında Galatasaray ile yapacakları derbi maçla ilgili de, ''O maça daha çok var. Ondan önce bir Ankaraspor maçı oynayacağız. Galatasaray maçında alacağımız 3 puan Ankaraspor maçından alacağımız 3 puanla aynı değerde. Bunları o maç geldiğinde konuşuruz. Elbette ki Galatasaray'a karşı yaptığımız bütün maçlar büyüktür'' şeklinde konuştu.

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 12 8 4 0 24 8 28
2 Sivas 12 9 1 2 23 9 28
3 Fenerbahçe 12 6 4 2 18 12 22
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 12 6 3 3 14 11 21
5 Kayseri 12 5 5 2 18 13 20
6 İ.B.B. Spor 12 5 3 4 16 12 18
7 Denizli 12 5 3 4 18 15 18
8 Ankaragücü 12 5 3 4 14 14 18
9 G.B. Oftaş 12 5 2 5 14 12 17
10 Trabzon 12 4 4 4 14 13 16
11 Konya 12 4 4 4 14 21 16
12 Gaziantep 12 4 2 6 14 16 14
13 V.Manisa 12 3 4 5 17 20 13
14 Bursa 12 2 6 4 12 14 12
15 Ç.Rize 12 3 1 8 11 25 10
16 G.Birliği 12 2 3 7 14 20 9
17 Ankaraspor 12 1 5 6 9 15 8
18 Kasımpaşa 12 2 1 9 8 22 7
Haftanın Maçları
12. Hafta
 Denizli 2  
  Trabzon 0  
 Ankaraspor 1  
  İ.B.B. Spor 1  
 Konya 2  
  Ç.Rize 1  
 V.Manisa 1  
  Bursa 1  
 Ankaragücü 1  
  Gaziantep 0  
 Kasımpaşa 1  
  G.B. Oftaş 3  
 Beşiktaş 1  
  Sivas 2  
 Kayseri 2  
  Fenerbahçe 1  
 Galatasaray 3  
  G.Birliği 2  
Haftanın Maçları
13. Hafta
 Ç.Rize Kasımpaşa  
 İ.B.B. Spor Denizli  
 G.B. Oftaş Beşiktaş  
 Sivas Kayseri  
 Trabzon Galatasaray  
 Fenerbahçe Ankaraspor  
 Gaziantep G.Birliği  
 Ankaragücü V.Manisa  
 Bursa Konya