kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Okula yerleşme nasıl yapılacak?

Tercihlerin yapılması ve okula yerleştirmede eski sistem olan OKS'ye göre bir fark yok. Ortaöğretime Yerleştirme Puanı ve öğrencinin tercih sıralamasına göre otomatik yerleşme olacak..
TERCİHLER ve yerleştirme işlemi Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) esas alınarak yapılacak. Ortaöğretim Yerleştirme Puanı ise sınıf puanlarının 6'ncı sınıfta yüzde 25'i, 7'nci sınıfta yüzde 35, 8'inci sınıfta yüzde 40'ı alınarak hesaplanacak. 2007-2008 öğretim yılında yani bu yıl 7'nci sınıfta okuyan öğrencilerin hesaplanacak ortaöğretim yerleştirme puanında, 7'nci sınıf puanı yüzde 40, 8'inci sınıf puanı yüzde 60 oranında etkili olacak. Yerleştirme, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 8'inci sınıfın sonunda tercih başvuruları, öğrencilerin puanları ve okul kontenjanları dikkate alınarak yapılacak. Yani tercih ve yerleştirme eski sistemde (OKS'de) olduğu gibi devam edecek. Ancak bu kez yerleştirmede farklı puan türleri yerine sadece Ortaöğretim Yerleştirme Puanı dikkate alınacak.

TERCİH SIRASI ÖNEMLİ
Fen liseleri, anadolu liseleri, anadolu meslek liseleri, sosyal bilimler ve öğretmen liselerine yerleştirme öğrencilerin tercih sıralaması, Ortaöğretime Yerleştirme Puanı ve Bakanlık tarafından belirlenen barajı geçmiş olmaları şartına göre yapılacak.