kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağanak yağış İstanbul'da da etkili

AA
Yeni Haber
İstanbul'un Avrupa yakasını etkisi altına alan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentin Avrupa yakasındaki Silivri, Çatalca ile köyleri son yılların en şiddetli yağışının etkisi altında kaldı.

Bölgedeki derelerin taşmasına yol açan ve çok sayıda ev ile iş yerinin selden etkilenmesine neden olan yağış yüzünden TEM Otoyolu ile E-5 Karayolu'nda da trafikte uzun süre aksama yaşandı.

Meteorolojiden alınan ihbar üzerine alarma geçen AKOM, tüm birimleri koordine ederek su baskını olan bölgelere yönlendirdi. Yağışın etkili olduğu bölgeye diğer ilçelerden takviye olarak Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile İSKİ ekipleri gönderildi.

Yağış dolayısıyla evlerinde ve arabalarında mahsur kalan vatandaşlar ise itfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile Silivri Belediyesi ekiplerince botlar yardımıyla güvenli yerlere taşındı.

Ayrıca belediyenin Lojistik Destek Daire Başkanlığı, bölgeye seyyar mutfak göndererek sıcak yemek servisi yapmaya başladı.

Silivri Yeni Mahalle, Mimarsinan Mahallesi, Çanta Kınalı mevkii, Kumburgaz Beldesi ile Arnavutköy ve Çatalca bölgelerinde su tahliyesi ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı olan itfaiye ekiplerinden Silivri 7 araç 26 personel, Çanta 2 araç, 6 personel, Çatalca 2 araç 4 personel, Büyükçekmece 2 araç 4 personel, Arnavutköy 2 araç, 2 personel, Şişli 1 araç 2 personel, Kumburgaz 2 araç 3 personel, Avcılar 2 araç 7 personel ile kurtarma ve su tahliyesi çalışmalarına katıldı.

Ayrıca Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri de 75 personel ile 40 araç ve gereçle çalışmalara destek verdi.

Yağışlar sonucu saat 16.30'a kadar Çanta'ya 70, Terkos'a 47, Kamiloba'ya 38, Büyükçekmece'ye ise 27 Kilogram yağış düştü. Yağışın akşam saatlerinde Avrupa'dan Anadolu yakasına geçmesi ve özellikle Beykoz ve Üsküdar ile Kadıköy'de etkili olması bekleniyor.