kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Arap elçi borçları yüzünden mahkemelik oldu

Yeni Haber
Suudi Arabistan'ın Londra'daki Büyükelçisi Prens Muhammed Bin Navvaf Bin Abdülaziz'in lüks düşkünlüğü nedeniyle borçlandığı ve 3 milyon sterline ulaşan bu borcu yüzünden mahkemelik olduğu açıklandı.

Kral Abdullah'ın yeğeni olan ve Yüksek Mahkemede yargılanan Büyükelçinin lüks harcamaları arasında iki son model Chevrolet marka 4x4 araç, iki Hummer cip için tasarlanmış termal gece görüş kiti, ünlü tasarımcıların elinden çıkmış onlarca saat ve mücevher, çeşitli çap, marka ve türde silah ile iki adet Arapça karaoke makinesinin bulunduğu belirtiliyor. Prens ve ailesinin ısmarladığı ve paket servisi olarak gönderilen bir akşam yemeğinin faturasının bile 391 sterlin olduğu kaydedildi.

Bu harcamaların Navvaf'ın özel kalemi Velid El Hac tarafından Prens adına yapıldığı, El Hac'ın Prens aleyhine açtığı dava sonucunda Navvaf'ın El Hac'a 3 milyon sterlin ödemesinin kararlaştırıldığı ifade edildi. Navvaf'ın mahkeme kararı üzerine, anlaşma yapmak istediği ve El Hac ile avukatlarıyla gelecek hafta bu amaçla bir araya geleceği belirtiliyor.

El Hac'ın avukatı, Navvaf'ın bu harcamaları büyükelçi olmadan yaptığını ve bu nedenle diplomatik dokunulmazlığının bu davada kendisini korumayacağını savundu. İngiliz basını ise Viyana Sözleşmesi'nin diplomatlara bu tür durumlarda koruma sağladığına dikkat çekti.