kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Marmaray mağdurları mahkemeye başvurdu

Sadık GÜLEÇ
Üsküdar'daki Marmaray inşaatı nedeniyle tahliye edilen iki apartmanın sakinleri, kira yardımları kesilince projeyi yürüten firmayla mahkemelik oldu..
Marmararay Projesi kapsamında Üsküdar Selmanağa mahallesinde gerçekleştirilen makas tüneli çalışmaları sonucunda çökme tehlikesi nedeniyle tahliye edilen iki apartmanın sakinleri TAISEI firmasını mahkemeye verdi. Tahliye edildikten sonra TAISEI firmasından kira yardımı alan Serdar ve Manolya apartmanı sakinleri, kira yardımının kesilmesi üzerine mahkemeye başvurdu. Marmaray çalışmaları nedeniyle Üsküdar Selmanağa mahallesi Yeni Yol sokakta bulunan iki apartmanda çökme tehlikesi ortaya çıktı. Kaymakamlık tarafından evlerinden tahliye edilen mağdurlara, projeyi yürüten TAISEI firması kira yardımı yapmaya başladı. Ancak projeden zarar gören konut sahipleri, apartmanlarının yeniden yapılmasını istedi. TAISEI firması ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ne bir "güçlendirme projesi" hazırlattı. Konut sahipleri ise apartmanlarının güçlendirme çalışmasıyla yaşanamaz bir hale geleceğini savunarak, yeniden yapılmasını talep etti. Bunun üzerine firma iki apartmanın sakinlerine verdiği bin 200 YTL'lik kira yardımını durdurdu. Firmanın 6 Haziran 2007'den itibaren kira yardımı sözleşmesini yenilememesi üzerine mağdurlar mahkemeye başvurdu.

SORUN ORTADAN KALKMIYOR'
Kira yardımına son verilenlerden Fahrettin Şahin, Marmaray projesini yürüten TAISEI firması ile yaşadıkları sorunu şöyle anlattı: "Apartman için 360 milyar liralık bir güçlendirme maliyeti çıkardılar. Ama bizim yaptırdığımız araştırmada 700 milyarlık bir maliyet çıktı. Ayrıca biz apartmanın yenide yapılmasını istiyoruz. Güçlendirmeyle yeni direkler dikilecek, perde duvarlar yapılacak. Bir çok pencere ve kapı ortadan kalkacak. Bizim yaşam alanımız daralacak. Üstelik güçlendirme, sorunu da ortadan kaldırmıyor. Çünkü zemin oynamış durumda. Zemine beton enjektesi yapılması gerekiyor. En sağlıklısı yeniden yapılması."