kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Koleksiyon

Evler televizyona göre döşeniyor

Plazma ve LCD televizyonlar, artık salonların merkezi oldu. CD, DVD ve dergilerinizi de koyabileceğiniz televizyon üniteleri, hem kullanışlı hem de diğer mobilyalarla uyum içinde..
İLİŞKİLİ HABERLER
Evler televizyona göre döşeniyor
Bir plazma ya da LCD televizyon aldığınız zaman evinizde bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Çünkü son teknoloji bu televizyonlarla birlikte ev dekorasyonunda yeni bir dönem başladı. İnce ve geniş ekranıyla salonların baş köşesine yerleşen bu televizyonlar, dekorasyonun da odak noktası olmuş durumda. Bu nedenle televizyonunuzu üzerine koymak için şık ve sade bir sehpa alabilir ya da yeni televizyonunuzu detaylı duvar üniteleriyle tamamlayabilirsiniz. Ancak unutmayın, evler artık daha modern, rahat ve sade döşeniyor. Ev sahiplerine de televizyon keyfini doyasıya yaşamak kalıyor. Yer kaplayan DVD koleksiyonundan, çevresini kablo cehennemine çeviren elektronik eşyalardan estetik bir çözümle kurtulmak, değerli koleksiyonların sergileneceği çok özel teşhir alanları yaratmak, müzik köşesinin uzantısında bir çalışma alanı yaratmak... Dekoratif televizyon üniteleri bütün bunlara çözüm getiriyor. Modern, renkli, klasik, detaylı, geniş, dar, uzun, sade ya da çok detaylı... Nasıl bir tarz seviyorsanız, pek çok marka farklı modelleriyle hizmet veriyor. Inside, ithal ettiği Move, Tisettanta, Creazioni, Livit gibi markaları ve Koray Yavuzer Mimarlık tarafından tasarlanıp üretilen 'wall unit' mobilyaları sunuyor. Duvarı bölgesel ya da bütün olarak kullanıma sokan, modüler parçalar halinde üretilen fonksiyonel bu duvar üniteleri, evin diğer mobilya ve dekoratif unsurlarıyla da uyum içinde tasarlanıyor. Mobilyalarda hiçbir elektrik aksam görünmeden bütün kablo sistemi panellerin arkasından geçiriliyor. Koleksiyon mağazalarında bulabileceğiniz Cumbia marka TV üniteleri ise evlerde, oturma odalarının merkezinde yer alan televizyon ve müzik setlerinin yerleştirilebilmesi için ideal yapıyı oluşturacak şekilde tasarlanmış. Duvara asılan raf ve dolap birimlerinin yanı sıra, farklı tabla yapısı ve çekmece birimlerinden oluşan baza modülleri de, kaplama ve renk seçenekleriyle sunuluyor. Sistemin altyapısını oluşturan baza birimi, uzaktan kumanda, dergi, CD ve DVD istiflemek için özel aksesuarlarla sunuluyor. Duvara asılı raflar ise salona modern bir hava veriyor.

MODERN Mİ ETNİK Mİ?
Fazla detaydan hoşlanmıyor ve sade bir televizyon ünitesi arıyorsanız, Habitat'taki James Patterson imzalı Aspen TV ünitelerini tercih edebilirsiniz. Lake malzemeden üretilen bu modelin çikolata kahvesi ve beyazı bulunuyor. Etnik tarza meraklıysanız ve televizyon ünitenizi de bu yönde seçmek istiyorsanız, Mudo Concept mağazalarında tam size uygun bir model var. Tik ağacından imal edilen ve Uzakdoğu'dan getirtilen bu model, farklı zevklere hitap ediyor. Nuxx mağazalarında satılan televizyon üniteleri ise modern ve sade çizgileriyle dikkat çekiyor. Fonksiyonel özellikleriyle de tercih edilebilecek modeller arasında Caronni& Bonanomi tasarımı olan Desalto marka Sail adlı televizyon ünitesi şık tasarımıyla öne çıkıyor. Mobilya, yatak ve ev tekstili ürünlerinin yanı sıra modern ve kullanışlı aksesuar tasarımlarına da imza atan Yataş'ın da televizyon üniteleri konusunda özel bir koleksiyonu var. Yataş'ın zeytin ve wenge renk seçeneklerine sahip plazma televizyon üniteleri, özel tasarım CD ve DVD kutularıyla fonksiyonellik sağlıyor. Eviniz küçükse sadece bir televizyon sehpası almanız da yeterli. Çeşitli ev eşyaları satılan www.homev.com.tr adlı internet sitesinde farklı TV sehpası modelleri var. Tekerlekli, kablo gizleme sistemi olan, alüminyum aksamlı cam sehpaların farklı ebatlarda olanlarını bulabilirsiniz. Tuna Design Studio, IKEA, İstikbal ve Doğtaş Mobilya'da da farklı TV üniteleri bulabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları