kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'ye 6,2 milyar dolar kredi kullanacak

Yeni Haber
Dünya Bankası ile hazırlanmakta olan 2008-2011 yıllarını kapsayacak Ülke İşbirliği Stratejisi çerçevesinde dört yılda 6,2 milyar dolar kredi kullanılacağı öğrenildi.

Yeni dönemde uygulanacak programa sektör kredileri de eklenecek. Böylece sektörel teşvikler Dünya Bankası kredileri ile sağlanacak.

Ekonomi yönetimi ile Dünya Bankası arasında sürdürülen 2008-2011 Ülke İşbirliği Stratejisi netleşmeye başladı. Buna göre Dünya Bankası dört yılda Türkiye'ye 6,2 milyar dolar kredi verecek.

BÖLGESEL TEŞVİK DE VAR

Yeni dönem programı, mevcut programın büyük oranda aynısı olmakla birlikte bazı eklemeler yapılacak. Bunların başında da sektör kredileri yer alacak. Dünya Bankası'ndan sağlanan kredi ile sektörel teşvik verilerek, reel sektörün rekabet gücünü artırılması projeleri yaşama geçirilecek.
Yeni program, 9. Kalkınma Programını esas alacak. Bu çerçevede rekabet gücü ve istihdamın artırılması, beşeri gelişme ve sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi, yüksek kaliteli ve etkin kamu hizmeti sağlanması konularına odaklanılacak. Bölgesel farklılıkların azaltılması da programda öncelikli konular arasında yer alacak.

(ANKA)