kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şehit onbaşı Özkan Kılıç Giresun nüfusuna kayıtlı.

Acı haber Şırnak'tan dört asker şehit

Göksel ÇAĞLAV ANKARA
Küpeli Dağı'nda terör örgütü PKK'lıların açtığı ateş sonucu 1'i üsteğmen 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Çatışma bölgesine Kobra helikopterler gönderildi ve operasyonlar yoğunlaştı..
12 askerin şehit edilmesinin ardından ayağa kalkan Türkiye, dün yine terör örgütü PKK'nın saldırısıyla 4 şehit verdi. Şırnak'ta güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada aralarında 1 üsteğmenin bulunduğu 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Çatışma bölgesine Kobra helikopterler kaydırılırken, bölgede terörist avı başlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, "Şırnak, Küpeli Dağı bölgesinde icra edilen operasyonda; bugün (dün) sabah saatlerinde terör örgütü mensupları ile temas sağlanmış, çıkan çatışmada 1 piyade üsteğmen ve 3 erbaş-er şehit olmuş, 2 personel yaralanmıştır. Çatışma 1.5 saatten fazla devam etmiştir. Teröristlerin muhtemel kaçış yolları diğer birlikler tarafından tutulmuştur. Operasyona ve arazi aramalarına devam edilmektedir" denildi.

BÖLGEYE ASKER İNDİRİLDİ
Şehit olan üsteğmenin İstanbul nüfusuna kayıtlı Gökhan Yavuz olduğu öğrenildi. Şehit üç erin isimleri ise şöyle: Onbaşı Özkan Kılıç (Giresun), er Gökhan Soylu (Erzurum) er Erdem Yüce (Iğdır). Çatışmada yaralanan askerler Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehit piyade onbaşı Özkan Kılıç'ın Giresun'daki ailesi acı haberle yıkıldı. Anne Emine Kılıç, "İstanbul'da ablasının yanında kalıyordu. Beni İstanbul'a götürüp, yanına alacağını, ev tutacağını, birlikte oturacağımızı söylerdi" dedi. Bölgede Şırnak'tan gönderilen Kobra tipi helikopterlerle indirme yapıldı. Çatışmanın ardından Şırnak ile İdil ilçesi sınırları arasında operasyonlar yoğunlaştırıldı. Avasin bölgesinde çatışmaların gece yarısına kadar sürdüğü bildirildi.

ERDOĞAN: ÇATIŞMA SÜRÜYOR
Başbakan Erdoğan, son şehitlerin ardından sınır ötesi operasyonun başladığı iddialarını doğrulamadı, ancak "Çatışmalar sürüyor" dedi. TBMM'de son çatışmalarda bir şehidin sınır dışında kaldığı, kendisine böyle bir bilginin gelip gelmediği sorulan Erdoğan, "Hayır. Sadece 4 şehidimizin olduğu haberini aldık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. Erdoğan sınır ötesi operasyon başladığı şeklindeki iddialara da "Dediğim gibi şu anda çatışma o bölgede devam ediyor" yanıtını verdi.
Haberin fotoğrafları