kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk Telekom sabotajcılarına hapis

Yeni Haber
Diyarbakır'da, Türk Telekom'a ait fiberoptik kablolara sabotaj düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 12'si tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesi'ne getirilen Haber-İş Sendikası Diyarbakır Şubesi Başkanı Salih Taşdemir ve 12 sendika üyesinin aralarında bulunduğu 17 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevkedildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 5'i serbest bırakılırken, Haber-İş Sendikası Diyarbakır Şubesi Başkanı Salih Taşdemir ile kimileri sendika üyesi olan Türk Telekom çalışanları sanıklardan Adem Kızıl, Cebrail Erol, Cevdet Yetişkin, Hacı Tekin, Kazım Artar, Mehmet Şirin Örnek, Mustafa Mazi, Mustafa Nergiz, Veysi Bademkıran, Yıldırım Şengün ve Yusuf Karadeniz tutuklandı.

Açıklama yapan sendika üyesi sanıkların avukatı Volkan Yılmaz, Türk Telekom personeli ve sendika üyesi müvekkillerinin tutuklanması konusunda ''savunma haklarının ihlali'' gerekçesiyle yarın mahkemeye itirazda bulunacağını bildirdi.