kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
3 yaşındaki Yasin’i annesi evin parmaklığından dışarı çıkarmayı başardı. Ancak aynı parmaklık üç kişiye de ölüme götürdü.

Parmaklık ona hayat ailesine ölüm getirdi

Aliye ÇETİNKAYA / KONYA (SABAH)
Annesi 3 yaşındaki Yasin'i parmaklıktan çıkardı. Ancak baba, anne ve 15 aylık bebek parmaklık yüzünden alevlerde can verdi..
Konya'nın Kadınhanı ilçesine bağlı Köylütolu köyünde önceki gece sobadan sıçrayan kıvılcımdan çıkan yangında anne, baba ile 15 aylık oğulları yanarak feci şekilde can verdi. Alevler arasında kalan ailenin penceredeki demir parmaklıklar yüzünden dışarı çıkamadığı belirtildi.

KIVILCIMDAN ÇIKTI
Korkunç olay önceki gece saat 01.00 sıralarında ilçeye bağlı Köylütolu köyünde meydana geldi. Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Koçak köyünde yaşayan Musa Koçak (40), yaklaşık bir yıl önce eşi ve iki çocuğunu da alarak Köylütolu köyüne yerleşti. Köyün yanından geçen karayolunda bulunan akaryakıt istasyonundaki lokantayı işleten Koçak, ailesiyle birlikte köyde kiraladığı kerpiç evde yaşıyordu. Hamidiye Koçak (28), gece evin soğumaması için sobayı yanık bıraktı. Ancak sobadan sıçrayan kıvılcım yangına neden oldu. Yangını fark ederek uykusundan uyanan Musa ve Hamidiye Koçak çifti, aynı odada uyudukları çocukları Yasin (3) ve 15 aylık Resul Mert'le birlikte evden çıkmak istedi. Ancak koridoru alevler kaplamıştı. Yatak odasının penceresinde ise demir parmaklıklar vardı. Hamidiye Koçak, 3 yaşındaki oğlu Yasin'i parmaklıkların arasından çıkararak kurtarmayı başardı.

KORKUNÇ MANZARA
Bu arada evden gelen çığlıkları duyan komşuların haber vermesi üzerine köy imamı caminin hoporlörlerinden anons yaparak yardım istedi. Ancak rüzgârın etkisiyle yangına müdahale edilemedi. Kadınhanı ve Konya'dan gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Alevlerin sönmesinin ardından eve giren itfaiye ekipleri ve köylüler, talihsiz ailenin yanmış bedenleriyle karşılaştı. Korkunç manzara karşısında kadınlar gözyaşlarını tutamadı. Ailesini kaybeden ve olayın şokundan kurtulamayan 3 yaşındaki Yasin'e komşuları sahip çıktı. Köye gelen Koçak ailesinin yakınları, cenazeleri ve Yasin'i alarak Ulukışla'ya götürdü. Görgü tanıkları, "Ev alevler içinde kaldı. Dışarı çıkabilmek için çırpınıyorlardı, ama demir parmaklıklar yüzünden başaramadılar. Alevler evi sarınca kimse müdahale edemedi" diye konuştular.
Haberin fotoğrafları