kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Hiçbir uçağımız sınır ötesi harekatta bulunmadı"

Yeni Haber
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, ''Türk Hava Kuvvetleri'nin hiçbir uçağının sınır ötesinde herhangi bir harekatta bulunmadığını'' bildirerek, bu yöndeki haberlerin ''tamamen asılsız'' olduğunu söyledi.

KKTC'nin 24. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) temsilen katılmak üzere KKTC'ye gelen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu tarafından kabul edildi.

Orgeneral Babaoğlu, kabul sırasında bir gazetecinin sorusu üzerine, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın şimdilik herhangi bir harekat planının olmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

''Basın nereden buluyor, nereden çıkartıyor bu haberleri bilemiyorum. Dün öğleden itibaren hemen hemen bütün televizyonlarda böyle bir haber vardı. Ben o zaman görevimin başındaydım ve Türk Hava Kuvvetleri'nin hiçbir uçağı sınır ötesinde herhangi bir harekatta bulunmamıştır. Yok öyle bir şey. Haberler tamamen asılsız.''

Orgeneral Babaoğlu, görüşmede, 1974 Barış Harekatı'na katıldığını belirterek, Kıbrıs Türkünün bugün geldiği noktadan onur duymamanın imkansız olduğunu kaydetti.

(AA)