kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"Elektrik dağıtım ihalelerinde mutlaka yer alacağız. Özelleştirilmesi gündemde olan Ankara'nın doğalgaz dağıtım şirketi EGO ile de ilgiliyiz. Karayolları ve köprüler için fizibilite yapılıyor, ama Tekel Sigara derseniz, bizim sigara ile işimiz olmaz; çünkü o çok başka bir sektör."

'Güneşten ucuza elektrik ürettik ilk santral lisansı için başvuracağız'

2012'de 4 bin megavatlık elektrik santrali kurmaya hazırlanan Zorlu Grubu, EPDK'ya 1 megavatlık güneş enerjisi santrali kurmak üzere başvuru yapmaya hazırlanıyor..
* Türkiye'de önümüzdeki yıllarda enerjide darboğaz bekleniyor. Tüm gruplar bu sektörle ilgili ama beklenen yatırımlar gelmiyor. Enerjide neden yatırım iklimi oluşmadı?
Çünkü tam anlamı ile serbestleşme olmadı. Ancak 2008 yılından itibaren serbestleşme anlamında adımlar atılacağına inanıyorum. Zaten bu sağlanmadan Türkiye'nin arz açığı da kapanmaz. Biz grup olarak 2012 yılına kadar 4 bin megavatlık elektrik üreten bir şirket haline gelme amacındayız. Burada önemli olan çeşitliliği sağlamak.

* Geçtiğimiz günlerde rüzgâr santraline rekor başvuru geldi. Ardından Enerji Bakanı Hilmi Güler, 'Sıra güneşte' dedi. Sizin güneşten enerji üreten panellerle ilgili projeniz olduğunuzu biliyoruz. Hangi noktadasınız?
Rüzgârda 400 milyon dolarlık yatırımımız devam ediyor. Güneş enerjisinden aslında elektrik üretiliyor. Ama burada önemli olan maliyeti düşürmek. Bizim bu yönde çalışmamız var. Sağolsun Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay projemizi görünce çok heyecanlandı ve 'Hemen başvurun size 1 mw'lık lisans verelim' dedi. Başvuru yönünde hazırlıklar sürüyor.

* Bu sırada nükleer santral yasası da geçti. İhale sürecinde var olacak mısınız?
Evet, nükleer santralle de ilgiliyiz. Burada bir yabancı grup da yanımızda olabilir. Neden olmasın? Ama nükleer santral bugünün işi değil. Bugün başlasanız 10 yıl sonra bitmiş olacak.