kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Oyuncu Courtney Cox, Dr. Perricone ürünlerini kullanan ünlü yıldızlar arasında yer alıyor.

Geç ve güzel yaşlanmak zor değil

EYLEM BİLGİÇ GÜNAYDIN
13.11.2007
Yazdığı güzellik ve diyet kitapları uzun süre Amerika'nın çok satanlar listesinde yer alan dermatolog Dr. Nicholas Perricone'nin geliştirdiği ürünler artık Türkiye'de. Ürünler, yavaş ve sağlıklı yaşlanmayı vaat ediyor..
Amerika'nın en ünlü dermatologlarından Dr. Nicholas Perricone, kozmetiği ve dermatolojiyi bir araya getirerek, kendi ismiyle bir marka yarattı. Dışarıdan bakıldığında eski ilaç şişelerini andıran ambalajıyla son derece iddiasız duran N.V. Perricone ürünleri, içerdiği formüllerle, kısa sürede tüm dünyanın en iddialı dermokozmetik ürünleri arasına girdi. Türkiye'de Boyner mağazalarında satılmaya başlanan N.V. Perricone ürünleri, kozmetik yönüyle kullananın, bugün güzel ve bakımlı görünmesini sağlıyor. Dermatolojik yönüyle de geleceğe yatırım yapıyor. Dr. Nicholas Perricone, ürünlerini geliştirirken üç adımdan oluşan bir yaklaşım geliştirmiş. Birinci aşamada diyet var. Hazırladığı diyet ve bakım kitaplarıyla uzun süre Amerika'da çok satanlar listesinde yer alan Dr. Perricone'nin, tüketmemizi önerdiği besinlerin başında somon balığı geliyor. Listede ayrıca; beyaz etli balık, kabuklu deniz ürünleri, tavuk, hindi, bol meyve ve sebze, yulaf, arpa, esmer buğday, fındık ve fıstık gibi kabuklu yemişler yer alıyor. Dr. Perricone, ayrıca her gün mutlaka 8-10 bardak su içmemizi ve sadece yeşil ya da siyah çay tüketmemizi tavsiye ediyor.

ÜÇ ADIMDA BAKIM
Dr. Perricone'nin yaklaşımının ikinci adımında gıda takviyesi tabletler yer alıyor. Ünlü dermatolog, vücudumuzun ihtiyacı olan maddeleri, sadece besinlerle alamayacağımızı, ek olarak özel olarak hazırlanmış tabletlere ihtiyacımız olduğunu söylüyor. Topikal cilt bakım ürünleri de Perricone yaklaşımının üçüncü adımını oluşturuyor. Diyet ve tamamlayıcı tabletlerin; içeriden dışarıya etki gösterdiğini söyleyen Dr. Perricone, yaşlanma izlerini etkili bir biçimde önlemede ve azaltmada cilt bakım ürünlerinin de önemli bir yeri olduğunu belirtiyor. N.V. Perricone ürünlerinin Türkiye lansmanı için İstanbul'a gelen N.V. Perricone Uluslararası Eğitmeni Christian Lee, amaçlarının yaşlanmayı yavaşlatmak ve sağlıklı yaşlanmayı sağlamak olduğunu söyledi: "Cildin nasıl göründüğüne değil; içinin ne durumda olduğuna bakıyoruz. Çünkü gençken zaten güzel ve sağlıklı görünürüz. Ama yaşımız ilerledikçe cilt ve vücut da yaşlanır. İşte Dr. Perricone, bu yaşlanmayı yavaşlatmak için bu ürünleri üretti." N.V. Perricone ürünlerini benzerlerinden farklı kılan; içeriğindeki ve hepsi N.V. Perricone tarafından tescil ettirilen alfa lipoik asit, ester C vitamin, DMAE ve nöropeptitler. Tüm Perricone ürünlerinin esasını oluşturan DMAE; kasları harekete geçiriyor, güçlendiriyor ve bu sayede gergin bir cilde sahip olmamızı sağlıyor. Christian Lee; DMAE için, "Cildin jimnastik salonu üyesi olan bölümü" diyor. DMAE özellikle somon balığında bol miktarda bulunuyor.

KASLARA DOPİNG
Dr. Perricone'nin 'evrensel bir antioksidan' olarak değerlendirdiği alfa lipoik asit, cilde enerji vererek kasların daha çok çalışmasını sağlıyor, ciltteki sorunları çözüyor. Ester C vitamin; C vitamininin hurma yağıyla birleşiminden oluşuyor. Cildi sıkılaştırıyor, toparlıyor ve parlatıyor. Kozmetik dünyasında son dönemin mucizevi maddesi olarak görülen nöropeptitler ise yaşlanmış cildin, cilt hücrelerini harekete geçirerek, aynı gençliğinde olduğu gibi çalışmasını sağlıyor. Christian Lee, yoğun ve hızlı sonuç almak isteyenlere önerilen nöropeptitleri, "Her türlü markayı, ürünü denedim ama hiçbiri işe yaramadı" diyenlere tavsiye ediyor. Courtney Cox, Sherly Crow ve Aerosmith'in vokalisti Steven Tyler gibi ünlülerin de kullandığı N.V. Perricone; cildinizin kuru mu, yağlı mı, karma mı olduğuyla ilgilenmiyor. Onu ilgilendiren yaşlanma sorunları. Yani kırışıklıklardan mı, çizgilerden mi, şişliklerden mi, sarkmalarda mı şikayetçisiniz ona bakıyor. Christian Lee, N.V. Perricone olarak iddialarını şu sözlerle ortaya koyuyor: "Biz insanlara, 18 yaşında bir süper model gibi görüneceklerini vaat etmiyoruz. Elde edebilecekleri en iyi görünüme sahip olabileceklerini söylüyoruz."
Haberin fotoğrafları