kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakımlı olmak zor değil

Dr. Yasemin Fatih Amato
Bazen bakımlı olmak, genç kalmak için yapmamız gerekenler gözümüzde büyür de büyür. Seyahate giderken yanımıza aldığımız kremler, tonikler; çantalarımızda giysilerden fazla yer işgal eder. Oysa bakımlı olmak o kadar da karmaşık bir şey değildir. Gayet basit ve sade ilkelere dayanır. Örneğin en şık giysi 'dik duruş', en etkili gıda ve ilaç 'su'dur. Her bakkalda satılan maden sodasından daha iyi bir tonik ise zor bulunur! Ne isterseniz giyin, saçınıza nasıl bir şekil verirseniz verin, duruşunuz dik olmadıkça onları layıkıyla taşımanız mümkün değildir. Estetik açıdan duruşu güzel olmayanın kendisi de güzel olamaz. İdeal duruş; başımızın arkaya eğilmeden dik, yüzümüz ve boynumuzun gevşek, omuzlarımızın hafifçe geride, kollarımızın serbest ve rahat, karın ve uyluklarımızın hafifçe kasılı olduğu duruştur. Otururken de omurganın dik olması, omuzların kasılmaması gerekir.

Pahalı kozmetikler!
Kozmetik malzemelerin fiyatlarını yükselten etken, çoğu zaman, içine konulan katkı maddeleri, vitaminler ve ambalajlarıdır. Oysa dengeli nem sağlayan sade bir nemlendirici yeterlidir. Kapsül formatındaki E, A ya da C vitaminlerini eczaneden alıp, kremin içine karıştırabilirsiniz. Birçoğumuza toniğe para vermek zor gelir. Oysa gül suyu, her yerde bulabileceğimiz maden sodası, açık bir çay, özellikle de papatya ve yeşil çay, birkaç damla limon suyu harika toniklerdir.

Bunları deneyin

* Cildiniz kuru ise; mayonez alıp yüzünüzü kaplayacak şekilde iyice sürün. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.
* Cildiniz yağlı ise; onu domates salçası ile sıvayın. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.
* Size gayet pratik bir peeeling de önermek istiyorum. Gerekli olan malzemeler; bir avuç esmer şeker ile bir-iki damla zeytinyağı. Hepsi bu kadar! Bu karışımla yüzünüzdeki kırışıkları hafifçe ovalayın ve 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Vücudunuza deniz tuzu ile peeling yapabilirsiniz. İnanılmaz bir canlılık kazandırır.

Pratik ve sade olun
Kendinize bakmaya, spor yapmaya, maske uygulamaya zamanınız olmadığını düşünüyorsanız; telefon görüşmeleri, alışveriş ve televizyon başında harcadığınız zamanın bir kısmını kendinize ayırmayı deneyin. Evde biriken giysiler, aksesuvarlar, eski kozmetikler, biten krem ve deodorantların şişeleri, kullanmaktan vazgeçtiğimiz şampuanlar, parfümler, takılar... Bütün bunlar kafamızı karıştırır ve işimizi zorlaştırır. Bu karmaşa içinde kendimizden uzaklaşırız. Derim ki, iyi bir ayıklama yapıp tüm bu gereksiz yüklerden kurtulun!