kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İbrahim Usta

Fotoğraf makinesini eline alan poz verdi

Aslı ÖRNEK/GÜNAYDIN
Türkiye'nin en ünlü isimleri, İbrahim Usta için biraraya geldi. Usta, bu çalışmayla objektifin önünde görmeye alıştığımız ünlüleri, objektifin arkasına geçirdi..
Yetenekli basın fotoğrafçısı İbrahim Usta, fotoğraf dergisi Gezgin için hep objektif önünde görmeye alıştığımız ünlü isimleri objektifin arkasında buluşturdu. Bu isimler arasında kimler yoktu ki? Türk Sineması'nın unutulmaz ismi Ediz Hun'dan, fotoğrafın duayeni Ara Güler'e, yazar Perihan Mağden'den Haluk Bilginer'e, ünlü şovmen Kadir Çöpdemir'den Cengiz Aytmatov'a birçok isim bu proje için kolları sıvadı ve objektifin arkasındaki yerini aldı.

Farklı olmalıydım
Usta, bu çalışmayı nasıl oluşturduğunu şu sözlerle anlattı: "Türkiye'de onlarca ünlü isim var. Sanatçı, siyasetçi, sporcu... Bu insanların yüzlerce kare fotoğrafları çekildi. Ben de bir foto muhabiri olarak 'Farklı ne yapabilirim? Kendi adıma nasıl bir marka olabilirim?' dedim. Elinde fotoğraf makinesiyle bir ünlü görüldüğünde bunu İbrahim Usta çekti denilsin istedim ve bu proje ortaya çıktı. Ünlü sayısı arttıkça bir portfolyo olacak diye düşündüm ve devam ettim..." Ünlülere projeyi anlattığında hemen kabul ettiklerini belirten Usta, "Bana nasıl poz vereceklerini sordular. Ben de isterlerse fotoğraf çekebileceklerini, isterlerse poz vereceklerini söyledim. Fotoğraf çeken de oldu, sadece makineyi inceleyen de..." diyor. Usta, projenin 2 yılda gerçekleştiğini çünkü ünlülere ulaşmanın o kadar da kolay olmadığını söylüyor. Onların vakitlerinin çok kısıtlı olduğunu belirten Usta, "Bu işi fotoğraf çekmeye devam ettiğim sürece de sürdüreceğim" diyor. Şu an 70-80 kişiyle çalıştığını belirten Usta'nın çalışmayı isteyip de çalışamadığı isimler de var. Ama henüz onlardan randevu bile istememiş. Bu isimler arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, aktör Kadir İnanır'ı, futbolcu Tanju Çolak'ı bir çırpı da sayıyor. Bu projede Bülent Ecevit'in olmayışı ise ona çok acı veriyor. Peki bu proje dergi sayfalarında mı kalacak? Usta, cevabı "Bir kitap oluşturacağım" diye veriyor.
Haberin fotoğrafları