kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Afyonlu gözleme

Un, su ve maya; hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. Diğer yanda tahin, afyon ve sıvıyağ bir kasede cıvık bir hale getirilir. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınır. Merdaneyle bir tabak büyüklüğünde açılır. Ortasına afyonlu harçtan sürülür. Az şeker serpilir. Oklavayla sarılır. Ortasından bastırılarak tekrar merdane ile açılır. Teflon tavada pişirilir ve servis yapılır.

Malzemeler
*
Un
* Su
* Maya
* Az tuz
* Tahin
* Afyon
* Az şeker
* Az sıvıyağ