kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Müjde!..

BİR cümlede üç yanlış birden yaparsan işte seni böyle tokatlarlar.. Radikal'de Müjde Yazıcı yakalamış, rehavetten doğan iki hata ve bir aptalca yanlışımı..
"Brokeback Mountain" yerine "Broadback" yazmışım. Doğruyu bile bile.. Rehavet.. "Kaplan ve Canavar" yazmışım öbür filmin adını, Kaplan ve Ejderha olacakken.. Önemsememekten. Tiger and Dragon orijinal kısa adı.. Bizde hangi adla oynadığını hatırlamadım bile.. O nefret, internette üç dakika uğraşsam yeterdi.. "Önemli değil" dedim içimden, kafamdan çevirdim. Oysa Ejderha, daha doğru tercüme olurdu, üstelik.
Üçüncüsü tam aptallık. Ama nasıl aptallık.. Ang Lee adı bana kadın olduğu hissini vermişti ilk başta.. Öyle düşünürken, Brokeback Dağı çekimlerindeki resimlerinde erkek olduğunu görmüş, fena halde şaşırmıştım.. Buna rağmen Şehvet ve Dikkat'i yazarken, hâlâ o ilk hissimde kalmışım, gerçeği bile bile.. Bu nasıl bir duygudur, herhalde ruh doktorları tarif ederler..
Netice..
Bir cümlede üç yanlış..
Anında yakalayıp yazan da Müjde Yazıcı.. Tebrikler ve teşekkürler..
Sony'nin çıkardığı "Hıncal'ın Seçtikleri" adlı CD üzerine kaleme aldığı minik yazı şirin aslında. Müthiş bir sense of humor, mizah duyusu var satırlarında Müjde'nin.. Ne var ki, yazarken duygularını kontrol etmeli.. Başından sonuna, asıl amacının, yeni bir CD'yi tanıtmak ve eleştirmek değil, o bahane ile Hıncal'ı iğnelemek, hatta dalga geçmek olduğunu ele veren sözcüklerden kaçamamış yazısında..
Değmez Sevgili Müjde..
Bir defa Hıncal'a saldırmak, moda.. Sıradan bir moda.. Sıraya girmene gerek yok.. Başarı, sürünün peşinde gitmekten değil, fark yaratmaktan geçer.
İkincisi.. Okunmak için Babı Ali'de hem de en başı çeken ağabey ve ablalarının baş vurduğu bu aptal "Hıncal'a saldır" taktiğine ihtiyaç duymayacak kadar iyi yazıyorsun..
Başarılar!..