kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rus petrol tankeri ikiye ayrıldı

Yeni Haber
Rusya'ya ait bir petrol tankerinin, kötü hava şartlarına dayanamayarak Ukrayna karasularında ikiye ayrıldığı ve tankerdeki 2000 ton petrolün denize yayıldığı bildirildi.

Volganef-139 adlı tankerin, Azak Denizi ile Karadeniz arasındaki Kerç Boğazı'nda, saatte 108 kilometre hızla esen rüzgâra ve 5 metre boyundaki dalgalara yenik düşerek ikiye ayrıldığı, 13 kişilik mürettebatın birkaç saat içinde kurtarıldığı belirtildi. Şiddetli fırtınaya dayanamayan 4 geminin daha bölgede sulara gömüldüğü,
bu gemilerdeki 20'den fazla kişiden halen haber alınamadığı kaydedildi. Yetkililer, Sovyetler Birliği döneminde inşa edilen tankerin sadece petrol taşımacılığında kullanılmak üzere tasarlandığını, şiddetli fırtınaya direnme gücü bulunmadığını söylediler.

Rus çevrebilimci Vladimir Slivyak, basına yaptığı açıklamada, olayın büyük bir çevre felaketine yol açabileceği uyarısında bulundu ve petrolün temizlenmesinin yıllar alabileceğini belirtti. Fırtınada batan diğer 3 geminin ise binlerce ton sülfür taşıdığı bilgisi verildi.