kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Brüksel'de Sertab Erener'e tepkiler

31 Ekim tarihli gazetede Fikret Aydemir imzalı, Brüksel mahreçli bir haber vardı. İngilizce Türkü Protesto Edildi başlıklı haberde, İngilizce çıkacak türkü albümünün tanıtımı için konser veren Sertab Erener'in, Türkçe şarkı söylemesini isteyen gurbetçi izleyiciler tarafından protesto edildiği, salonu terk edenlerin olduğu, bir grup izleyicinin "şehitler ölmez vatan bölünmez" gibi sloganlar attığı aktarılmıştı.
Sertab Erener adına Alp Çağrı Günal'dan (GNL Entertainment) gelen itiraz mektubunda, haberde doğru olmayan bilgiler olduğu öne sürüldü.
Kısaltarak sunuyorum:
'İngiliz uşağı', 'şehitler ölmez vatan bölünmez' gibi laflar o gün orada sarf edilmedi. Konserin kaydını tekrar dinledik, bunları duyamadık. Hadise, o gün konsere gelen çok sınırlı sayıda insanın, bu konserin yeni albümün ilk konseri olduğu ve Sertab performansı değil Sertab ErenerDemir Demirkan ve grubun performansı olduğu bilgilendirmesi yapılmasına rağmen Sertab'dan Türkçe şarkı istemelerinden ibaret. Senfoni orkestrası eşliğinde Fazıl Say ile klasik müzik konseri verirken de Sertab'dan Lal veya Kumsalda istiyorlar. Yazdıklarınızdan ise Sertab'ın İngilizce şarkı söylemesine seyircilerin genel olarak karşı olduğu ima ediliyor. Bu doğru değil. Türkçe şarkı isteyen az sayıda seyirci, arkasındaki yabancı müzisyenlerle şarkıları söylenemeyeceği için Sertab'ın nazikçe 'Hayır' demesinden sonra isteklerini sürdürünce, salonun büyük çoğunluğu alkışlarla onları susturdu."
Brüksel muhabiri Fikret Aydemir ise haberinin doğruluğunda ısrarlı:
"Konserin başlamasından bir süre sonra salonun ortasında yer alan bir grup, önce Sertab Erener'den Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamasını istedi. Erener'den tepki alamayan grup, birkaç şarkı sonra sesini yükselterek talebini yeniledi. Sertab Erener'in sahneden "Her şeyin sırası var elbette kutlayacağız" demesinden tatmin olmayan grup, Türkçe şarkı istedi. Erener'in "Fazıl Say ile birlikte verdiğimiz klasik müzik konserinde de benden 'Turuncu' şarkısı istendi. Konserin amacını bilmeyenler var" demesi üzerine aynı grup sloganlar atarak salondan dışarı çıktı. Salondan dışarı çıktığımda, konseri terk edenlerin yüzlerce kişi olduğunu gördüm. Onlarla konuştum... Basın toplantısında da uzun uzun salondan gelen tepkiler dile getirildi. Gördüklerimi, duyduklarımı ve düşüncelerimi bu toplantıda kendilerine aktardım. Yaklaşık 7 yıldır tanıştığım ve Brüksel'e her gelişinde takip ettiğim Sertab Erener'in böyle bir olaya maruz kalmasına ve gönderdiği yazıya üzüldüm."