kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ERGUN BABAHAN

Aydın Bey'in mektubu

Aydın Doğan, Doğan Grubu'nun Tekel'in sigara bölümüne talip olmasına ilişkin yazdıklarıma bir cevap mektubu gönderdi. Aynen yayınlıyorum:
"Gazetenizdeki köşenizde 9 Kasım tarihinde çıkan 'Aydın Doğan'a Açık Mektup' başlıklı yazınızı okudum. Bu yazınızla ilgili bazı düşüncelerimi sizinle paylaşmak isterim.
Öncelikle Doğan Grubu'nun sosyal sorumluluklarının bilinciyle hareket eden bir kuruluş olduğunu vurgulamak isterim. Bunun gereğini yerine getirmek üzere pek çok projeyi hayata geçirdik; geçirmeye de devam ediyoruz.
Sigaranın insan sağlığına ve çevreye olan zararlarından söz ederek, medyanın bu alandaki sorumluluğuna atıf yapıyorsunuz. Sigaranın kötülükleri konusundaki görüşlerinize aynen katılıyorum. Ancak peşinen belirtmek isterim ki, ihaleyi kazansak dahi yayın grubumuzun sigaranın zararlarını gündeme getirmekten geri adım atması herhangi bir şekilde söz konusu olamaz.
Ayrıca, yayın kuruluşlarımızın hepsinde sigara yasağı uygulanmaktadır. Kendim de 12 yıl önce bu illetten kurtulmuş biri olarak sigarayı bırakmış olmaktan dolayı ancak memnuniyet duyuyorum.
Bununla birlikte, sigara ve medya patronluğunun bir araya gelmemesi gerektiği yolundaki görüşünüz bana biraz slogan ağırlıklı gözüküyor.
Doğan Holding, yatırım kararlarını alırken meselenin ekonomik ve hukuki çerçevesinin yanı sıra ahlaki veçhelerini de her zaman göz önünde bulundurur. Bu konu halen Doğan Holding bünyesinde inceleme safhasındadır; ancak halka açık bir şirket olduğumuz için yasal sorumluluklarımız gereği kamuoyuna bazı açıklamaların yapılması gerekmiştir.
Grubumuz, bu gibi konularda kararlarını akıl ve mantık düzeyinde alır. İkazlarınız için teşekkür ederim.
Selamlarımla"