kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Atay, ‘ayağını yorganına göre uzatmayan müşteriye’ karşı yol gösterci olmaya çalıştıklarını belirterek, "Taleplerinin geri çevrilmesi onların iyiliğine" dedi.

Sicili 'temiz' olanın kredi faizi düşecek

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hülya Altay, ödeme performansı iyi olan müşterilerine daha uygun şartlarda kredi vermeye hazırlandıklarını söyledi..
İş Bankası Bireysel Krediler Genel Müdür Yardımcısı Hülya Atay, müşteri portföylerinde tarama yaparak, ödeme performansı iyi olan müşterilerine istekleri halinde ihtiyaçlarına göre uygun kredi imkanı sunduklarını belirterek, "Buradaki amacımız temiz sicile sahip müşterilerimizle bir ömür boyu beraber olabilmek" dedi. Atay, Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, İş Bankası Şubesinin açılışına katılmak üzere geldiği Adana'da yaptığı açıklamada, her banka gibi İş Bankası'nın da kredi verirken birbirine benzer, geleneksel bir takım kriterleri göz önünde tuttuğunu ancak, ödeme performansı iyi müşterilerine özel ayrıcalıklar getirdiklerini bildirdi. Her bankanın borcuna sadık müşteri peşinde olduğunu vurgulayan Atay, kendilerinin de müşteri portföylerine yenilerini dahil etmenin yanı sıra, ödeme performansı iyi olan müşterilerine istekleri halinde ihtiyaçlarına göre daha uygun faiz ve vadelerle kredi imkanı sunduklarını ifade etti.

AYRICALIKLI HİZMET
Atay, "kişiye özel" diye ifade edilebilecek bu kredilendirmede, kişinin banka ile birlikteliğinin süresi ve ödeme performansının önemli bir kriter olduğunu belirterek, ''Buradaki amacımız, sicili temiz müşterilerimizle bir ömür boyu beraber olabilmek'' diye konuştu. Atay, yaptıkları taramalarda "özel" sınıfına dahil ettikleri müşterileriyle ilgili listeleri ilgili banka şubelerine gönderdiklerini, bu müşterilere ayrıcalıklı hizmet verilmesini istediklerini anlattı. Atay, uzun vadeli konut kredilerinde düşük faiz avantajı için bazı kişilerin formalite tarzında eşinin, dostunun konutlarını üzerine alıp, bu imkandan faydalanmaya çalıştıklarını da bildiklerine dikkati çekerek, "Bunu aslında hiç doğru bulmuyor, gerek de görmüyoruz. Kişinin ipotek gösterecek gayrimenkul, taksitlerini ödeyecek gelir düzeyi, daha önceki kredilerini ödeme performansı notu iyi ise 60 ay vade ile de bireysel kredi verebiliriz" dedi.