kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlıkta reform yabancıları özel hastanelere düşürdü!

MELTEM ERSOY
Sağlık reformunun ardından hasta sayısı katlanan özel hastaneler yabancı fonların yakın markajına girdi. Universal, Medicana gibi yatırımcılar yabancıların kapılarını aşındırdıklarını, 'cazip tekliflere' açık olduklarını söylüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sağlıkta reform yabancıları özel hastanelere düşürdü!
Bankalar ve alışveriş merkezlerinin ardından özel hastaneler de yabancı fonların yakın markajına girdi. Sağlık reformunun ardından özel hastanelerin devletten aldığı paranın yanı sıra yurt dışından gelen hastaların da süratle artması, fonların iştahını kabarttı. Acıbadem'in yüzde 21'inin ve Dentistanbul'un yabancılara satılmasının ardından, Universal, Medicana ve Dünya Göz gibi Türkiye'nin en büyük özel hastaneleri de yabancılarla flört ediyor. Universal Hospitals Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Ofluoğlu, "Peşimizde ABD, Ortadoğu ve Avrupa'dan 9-10 tane yabancı fon var" derken, mevcut hastanelerini satmayı düşünmediklerini, ancak yeni açılacak 9 hastaneleri için görüşme halinde olduklarını dile getirdi. 2010 yılına kadar yurt içi ve dışında 32 yeni hastane açmayı planladıklarını anlatan Ofluoğlu, "Şu an Türkiye'de sağlık sektörü altın çağını yaşıyor. Hem teknolojimiz yüksek hem maliyetimiz düşük. Bu yüzden yabancıların iştahı kabarıyor" dedi. Avrupa'daki hastanelerin hem teknoloji olarak geride kaldıklarını hem de yüksek maliyetli olduklarını belirten Ofluoğlu, bu nedenle Türkiye'deki hastanelerin oldukça avantajlı durumda olduğuna işaret etti.

YÜKSEK TEKNOLOJİ
Medicana Hastanaler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt da, "Sektördeki herkesin olduğu gibi bizim de kapımızı pek çok fon çalıyor" diye konuşarak, şu an ortaklık ya da satış için alınmış somut bir kararları olmamasına rağmen, cazip bir teklif gelmesi halinde 'daha hızlı yol almak için' bu yönde bir adım atabileceklerini ifade etti. Bozkurt, özel hastanelerin özellikle Sağlık Reformu'nun ardından ciddi bir gelir rakamına ulaştığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "154 yıl önce kurduğumuz apartmandan bozma hastaneli yıllar geride kaldı, bugün dünyadaki en iyi hastanelerinde bulunan teknolojiler var bizde. Sağlık sektöründe çok iddialı yatırımlar yapılıyor. Bu da yabancıların dikkatini çekiyor."
Haberin fotoğrafları