kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Sayın Cumhurbaşkanımız Bakü'de gazetecilere "301'inci madde Türkiye'nin imajını yıpratıyor" diye buyurmuşlar.
Haklıdırlar.
Bi de, gazetelerde yayınlanan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın eşiyle Hayrünnisa hanımı yan yana gösteren fotoğraf karelerine baksalar.. Acaba orada da Türkiye'nin imajını yıpratan bişeyler görebilecekler mi?
Her neyse konumuz bu değil Abuzittincim. Konumuz Irak bağlantılı turizm. Neden dersen, biliyorsun "turizm aleminde" 2008'in pazarlamaları şimdiden başladı.
Türkiye'nin dışardan görünüşü, şu sıralarda, "savaşa hazırlanan ülke." Yani turizm açısından tatsız bi durum. "Nokta" hareketi mi yapacağız yoksa "noktalı virgül" mü, bu işi bir an önce çözmemiz lazım. Biraz daha gecikirsek korkarım, gelecek yıl için 20 milyar dolarlık girdiyi de elimizin tersiyle itmiş olacaz..
Günlük ekmeğimizin buğdayını bile ithal etmeye başladığımız şu günlerde ne derece akıllı olur bilemiyorum.
Laf turizmden açılmışken, geçen gün Muğla'da, Muğla Valimiz Lütfi Yiğenoğlu ile sohbet imkânı buldum. Yiğenoğlu, yanılmıyorsam, 1971'den bu yana turizm bölgelerinde görev almış bi valimizidir, bu işi iyi bilir. Gelecek yıl Muğla'da yapılacakları anlattı.
Muğla diyince Bodrum'dan Fethiye'ye kadar düşün. Bin kilometreden uzun kıyı çizgisi ve 131 turistik koy.
"Önce turistlere sarkıntılığı önleyeceğiz. Bunun içinde hanutcular da var"dedi.
Yerinde bi teşhis.. Turizmde esas yaralarımızdan biri; turist kızlara, kadınlara sarkıntılık. Hanutcu numarasıyla da sarkan bi sürü adam var. İlk defa bi vali bu yaraya açık açık parmak basıyor. Sarkıntılık olayları basında da yer almıyor. Oysa, Marmaris'in yeterli turist çekememesinin nedenlerinden biri de budur!
Dönelim Yiğenoğlu'nun önlemlerine. Fahri Trafik Polisi gibi "Turizm gönüllüleri" kadroları oluşturulacak bunların ihbarı üzerine gerekli kontroller yapılacakmış. Mesela bi lokanta fiyat listesini asmadı. Gönüllü bunu gördü. Vilayete bi faks notu. O kadar!
Ayrıca asayişi sağlamak için "Özel Güvenlik Kuvvetleri" kuruluyor. Bunlar gerektiğinde polis ve jandarmadan da takviye alacakmış. Onlardan farkı, silah taşımayacaklar.
Bi başka önlem, Bodrum, Marmaris, Fethiye'de Mobesa (Mobil izleme) kameraları konması.
Vali Yiğenoğlu bu ilçelerdeki altyapı hizmetlerinin de tamamlanacağını söyleyip "Knidos'taki çalışmaları hızlandıracaz" dedi.
Bu da çok önemli. Knidos'ta tarihi servet yatarken kazılar, kaplumbağaların sollayabileceği hızla ilerliyor.
Muğla Valimizin koyduğu hedefler güzel şeyler. Hepsini yazamadım. İnşallah başarır. Her şeyden önce Irak meselesinin hale yola konması lazım tabii.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.

Not: Sabah gazetesi "Milli Maça Fener Çıksın" diye manşet açmış. İyi de milli formada ne bayrağı olacak?