kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Cep'teki son çılgınlık 5 megapiksel kameralar

14.10.2007
Cep telefonu çılgınlığı şirketleri yeni arayışlara itiyor. Bu yarışta son trend ise 5 megapiksel kameralı cep telefonları. İlk adımı Nokia attı, Samsung ve Sony Ericsson ise sırada bekliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Cep'teki son çılgınlık 5 megapiksel kameralar
Türk halkının özel önem verdiği cep telefonu çılgınlığı şirketleri sürekli yeni modeller arayışına itiyor. Son çılgınlık ise 5 megapiksel kameralı cep telefonları. Piyasada ilk adımı mayısta Nokia, N95 modeliyle atmıştı. Kasımda ise yarışa Samsung, G900 modeliyle Sony Ericsson da K850 ile katılıyor. Nokia N95'e 20 saat film ve 6 bin şarkı yüklenebilen sabit diskli modeli ekleniyor. Araştırma şirketi GfK Türkiye'nin temmuz ayında telefon satışlarıyla ilgili araştırmasına göre, satılan yüz telefondan 62'si kameralı, bu telefonların da yüzde 20'si de 3 megapikselin üstünde çözünürlüte kameraya sahip olduğu tahmin ediliyor. Nokia 7650 ile başlayan cepte fotoğraf makinesi yarışı şimdi dijital fotoğraf makineleriyle boy ölçüşüyor. Dijital fotoğraf makineleri cep telefonlarına entegre hale gelince cep telefonu üreticileri dijital fotoğraf makinesi de satmaya başladılar. Böyle olunca dünyanın en çok dijital kamera satan firması Nokia oldu.

İNCE TASARIM ETKİLİ OLACAK
Nokia N95 fiyatı ve özellikleri ile rakiplerinden ayrılıyor. Harita ve yön bulma özelliğini kullanmayı sağlayan GPS ve GSM şebekesi dışında internete bağlanmayı sağlayan kablosuz internet (WLAN) özelliği ve multimedya bilgisayar özelliği ile rakiplerinden ayrılıyor. Nokia N95 kullandığı Carl Zeiss mercekte fotoğraf kalitesine etkili oluyor. Sony Ericsson dijital fotoğraf makinelerindeki Sony CyberShot markasını cep telefonu modellerine taşıyor. Samsung G600'ün özelliklerine bakıldığında ince tasarımı yarışta etkili olacağını gösteriyor.