kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

OMV, Kuzey Irak'ta petrol arıyor

Yeni Haber
OMV, Kuzey Irak bölgesinde iki sondaj bloğu edindi...
Orta Avrupa'nın lider gaz ve petrol grubu OMV Aktiengesellschaft, Kuzey Irak bölgesine adım atarak Orta Doğu ana faaliyet bölgesindeki konumunu pekiştirdi.

6 Kasım, 2007 tarihinde OMV 'nin %100 sahip olduğu yan kuruluşu OMV Petroleum Exploration GmbH operatör olarak Bölgesel Kürt yönetimi ile iki arama bloğu için üretim paylaşım anlaşması imzaladı.

Mala Omar ve Shorish blokları yaklaşık 800 km2 alanı kaplıyor. Sondaj blokları Kuzey Irak yönetiminin başkenti olan Erbil şehrinin yakınında yer alıyor.

Arama ve Üretimden sorumlu OMV İcra Kurulu üyesi Helmut Langanger: "Kuzey Irak bölgesine girmiş olmamız stratejimize uyumludur. Böylece ana faaliyet bölgelerimizden olan Orta Doğu Sondaj ve Üretim çalışmalarımız daha da büyüyecektir. Bölgede yeni yataklar bulmamız büyük olasılıktır. Yeni üretim kaynaklarımız ile dosyamız hayli kabaracaktır" dedi.

Yeni bloklardaki çalışmalar 2008 yılında 2D sismik araştırmalarla başlayacak ve önümüzdeki üç sene içerisinde her iki blokta birer sondaj kuyusu açılması ile devam edecek.