kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Bez parçası ve siyasal simge

HINCAL Uluç ile odalarımız yan yana ama, kendisi kamuoyu önünde tartışmayı tercih etmiş. Madem öyle, ben de, ona, sözlü değil, yazılı cevap vereyim.
"Başörtüsüne bez parçası demek, bayrağa bez parçası demeğe benzer" şeklindeki değerlendirmem, Uluç'un "Nazlı Ilıcak başörtüsünün siyasal simge olduğunu itiraf etti" şeklinde düşünmesine yol açmış . Oysa, diyorum ki: Bu camiada, "başörtüsü, İslâm değerlerin ve Müslüman kimliğin taşıyıcısı olarak görülüyor. Basit bir bez parçası değil."
Başörtüsünün, " Siyasal İslâm'ın " değil, inancın bir tezahürü olduğunu belirtiyorum. Buradan nasıl "siyasal simge" manası çıkıyor, doğrusu pek anlayamadım. Ama, iyi oldu Hıncal Uluç'un böyle yazması. Hiç değilse korkuların, yeterli diyalogun olmamasından ve yanlış anlamalardan kaynaklandığını öğrenip, gerekli açıklamayı yapabildim.
Sütunumda yayınladığım Sosyoloji Prof. Ferhat Kentel'in değerlendirmesini okuyunca, zihnindeki soru işaretlerinin dağılacağını umut ediyorum. Arzu ederse kendisini aydınlatmaya devam edebilirim.