kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sanatçıların tercihi iğnesiz Botoks

07.11.2007
Özel bir cihazla, düşük elektrik dalgaları şeklinde verilen organik botoks, mimiklere ve doğallığa zarar vermediği için özellikle sanatçılar tarafından tercih ediliyor..
Son yıllarda kadınların en çok başvurduğu estetik müdahalelerden biri olan botoks, artık çok daha kolay uygulanabiliyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen organik botoks, uygulandığı andan itibaren cilde nüfuz ederek; cildin gergin, canlı ve ışıltılı görünüm almasını sağlıyor.

İğne kullanılmıyor
Organik botoksta, kasları dondurmak yerine kırışıkların açılması sağlanıyor. Yani organik botoks, bildiğimiz botoks gibi iğnelerle yapılmıyor. Bu işlem için tasarlanmış, elektrofor cihazı kullanılıyor. Organik botoksun yapıldığı Enes Bio Estetik Center'dan Kozmetolog Nesrin Sürer bu yöntemin, bildiğimiz botoks yönteminden farkını şöyle anlatıyor: "Normal botoks, cilde uygulanan maddenin içeriği nedeni ile kasların dondurulmasına neden oluyor. Kas işlevini kaybettiği için normal görüntüden uzaklaşılmış oluyor. Organik botoks işleminde ise kullanılan maddeler yüzde 100 doğal maddelerden oluşuyor; kası dondurmak yerine kasın yol açtığı kırışıklığın açılmasını sağlıyor." Organik botoks, mimiklere ve doğallığa zarar vermediği için, sanatçılar tarafından da çok tercih ediliyor. Yüz, boyun ve dekolte bölgelerine uygulanan organik botoks, 3 ay kalıcılığını koruyor.
Haberin fotoğrafları