kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Robert Redford

Sinefiller İçin...

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
* Arslanı Kuzulara'nın yönetmeni Robert Redford, 1936 yılında Kaliforniya'da doğdu. Liseden mezun olduktan bir yıl sonra -ki aynı lisede Natalie Wood'da öğrenciydi- 19 yaşında annesini yitirdi.

* Robert Redford'un solak olduğunu biliyor muydunuz? Peki filmlerin neredeyse bütünüyle dublajlı olarak sinemalarda gösterildiği Almanya'da Patrick Stewart ve Anthony Hopkins'le Robert Redford'u aynı kişinin seslendirdiğini? Ya da Redford'un kendi filmlerini seyretmekten hiç mi hiç hoşlanmadığını?

* Arslanı Kuzulara'da Tom Cruise alıştığımız büyük başrol oyuncusu olarak çıkmıyor karşımıza. Cruise, rol teklifini 1980 yapımı Ordinary People filminden bu yana kendisini çok etkilemiş bir sanatçı olan Robert Redford'a duyduğu derin saygıdan ötürü kabul ettiğini söyledi.

* Çok Fena'nın yönetmen koltuğunda oturan Grey Mottola'yı Woody Allen'ın 2002 tarihli Hollywood Ending'inde yönetmen asistanı rolünde seyretmiştik. Yine Woody Allen'ın 1998 yılında çektiği Celebrity'de, Mottola bu defa yönetmen rolündeydi.

* Çok Fena'nın başrol oyuncularından Christopher Mintz-Plasse, filmin çekimleri sırasında 17 yaşındaydı. Bu yüzden oğlunun sevişme sahnesinin çekimleri sırasında hukuki olarak annesinin de sette hazır olması gerekmekteydi. Utanç verici bir deneyim olsa gerek!

* Haftanın bir başka komedisi, Şıpsevdi'nin yönetmenleri olan Farrelly biraderler, daha önce Ah Mary Vah Mary ve Salak ve Avanak gibi mühim sulu komedilere imza atmışlardı. Merak edenler için açıklayalım: Biraderlerden büyük olanı Peter 51, Bobby ise 49 yaşında.

* Farelly kardeşlerin çok sevdikleri ünlü oyuncu Ben Stiller'ın babası kim, biliyor musunuz? Şıpsevdi'de oğluyla birlikte rol alma imkanına kavuşan Jerry Stiller'ı Seinfeld'de George'un babası rolünde izliyorduk. Kendisi The King of Queens'te de yine baba rolünde karşımızdaydı.

* Jerry Stiller 80 yaşında.

* Bu hafta üç Türk filmi gösterime giriyor. Mesut Uçakan'ın Anka Kuşu: Bana Sırrını Aç filmi seyircilere "İçinizdeki öteleri gören gözü fark edin!" diye sesleniyor. "Dilediğiniz zaman ve mekânı orada seyredebilirsiniz."

* Antalya'dan zaferle dönen Yumurta, Şili'deki Valdivia Uluslararası Film Festivali'nde de en iyi yönetmen (Semih Kaplanoğlu) ve kadın oyuncu (Saadet Işıl Aksoy) dallarında iki ödül kazanmıştı.

* Son dönemde gösterime giren filmlerin afişlerine bakınca insan büyük Hollywood prodüksiyonlarından birini seyretmek üzere olduğu hissine kapılıyor. Fikret Bey'in değişik ve çarpıcı afişini film afişi meraklıları cemiyeti adına tebrik ediyoruz. İnsana (ikisi de aramızdan ayrılan) Bergman yahut Tarkovski'nin yeni filmini seyredecekmiş hissi veriyor.