kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'DJ'liğin asıl güzelliği, sonraki şarkının ne olacağını bilmekte'

İLİŞKİLİ HABERLER
'DJ'liğin asıl güzelliği, sonraki şarkının ne olacağını bilmekte'
- Bütün kitapları okuduğu söylenen, her cümlesini okuduğu bir başka kitaba yaptığı referanslarla kuran ünlü yazar Borges gibi siz de bütün dünyanızı bir popüler müzikle kuran ve bu müziğin içinden konuşan biri misiniz?
- Yok. Borges nerede ben nerede; ya da Borges nerede, herhangi bir kul nerede! Ama evet; bir yandan da popüler müziğin, ya da genel olarak popüler kültürün, bizi biz yapan, yoğuran, şekillendiren temel bir unsur olduğunu düşünüyorum. Bundan pişmanlık duyup duymamak kişinin kendisiyle ilgili. Ya umurunuzda değildir bu; hayatın tadını çıkarırsınız, ya da kendinizi kurcalar, sorgular ve cehenneme çevirirsiniz dört bir yanınızı... Ben birinci gruptanım; yıllar yılı ikinci grubun bir üyesiydim ama, bu nedenle ikinci gruptakiler niye öyle yapıyor da diyemem. Yapıyorlar; yapmak zorundalar ya da. Popüler kültürün akıntısına kendimizi bırakmak bir tür delilik de sayılabilir; bu nedenle de kolay bir karar değil.

- DJ'lik yaparken sizi en çok heyecanlandıran faktör nedir peki?
- Bir sonraki şarkının ne olacağını bilmek! Her zaman en merak ettiğim şey olmuştur bu; radyoda, televizyonda ya da herhangi bir mekânda: 'Bir sonraki şarkı ne olacak?' DJ'lik yaparken ben biliyor oluyorum bunun cevabını ve bu beni fazlasıyla mutlu ediyor, havaya sokuyor. Eh, evet; birkaç bardak içkinin katkısını da unutmayalım. Normalde içki nedir bilmem; ne anlar, ne içerim. DJ'lik yaparken ise içmeden duramıyorum.