kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Manço'nun köşkünde yine müzik çalacak

03.11.2007
Barış Manço'nun ölümünden sonra kullanılmayan Kadıköy Moda'daki hüzünlü köşkünün kapıları, bir restorasyonla müze ve müzik okulu olarak açılacak..
Kadıköy Moda'da kilitli bahçe kapısı, kapalı perdeleri, bakımsız otlarıyla önünden geçenlerin dikkatini çeken hüzünlü bir köşk vardır. Bir zamanlar içinde kimlerin, nasıl yaşadığını bilmeyenlerin hep merak ettiği bu köşk, 1 Şubat 1999'da piyanosunun başında kalp krizinden ölen Barış Manço'nun köşküdür. Uzun yıllar eşi ve iki oğluyla burada yaşayan Manço'nun ani ölümünden sonra mirasçıları ve alacaklıları tarafından bir türlü paylaşılamayan köşk, en sonunda icra satışıyla Halk Bankası'na geçmişti. Şimdi de Kadıköy Belediyesi bu köşkü, müze ve ücretsiz müzik eğitimlerinin verileceği müzik okulu olarak düzenlemek için kiraladı. Arkasında binlerce hayran, 200'den fazla sevilen şarkı bırakarak veda eden Barış Manço'nun çok sevdiği ve son anına kadar yaşadığı köşkü, böylece sekiz yıllık sessizliğinden kurtulacak.

DERSLER ÜCRETSİZ
Köşk, müziğe ilgi duyan gençlerin ve çocukların ücretsiz piyano, gitar gibi müzik dersleri alabilecekleri bir müzik okuluna dönüştürülecek. Ayrıca ailesi onay verirse de köşkün ikinci katı Barış Manço Müzesi yapılacak. Hâlâ piyanosu, karyolası, dolapları ve Manço'nun Uzakdoğu seyahatlerinden aldığı bazı cam eşyalarının bulunduğu evinin bir bölümü de onu yaşatmak, hayranlarıyla yeniden buluşturmak için müze haline dönüştürülecek. Sekiz yıldır kapalı olduğu için çok bakımsız kalan köşk, tadilattan sonra aslına uygun olarak yenilenerek mart ayında hizmete açılacak. Mimarisiyle Moda'nın sayılı köşklerinden kabul edilen Barış Manço Köşkü'nde, Manço ailesinin ve ölümünden sonra hayranlarının yazdığı mesajların izleri hâlâ duruyor. Manço'nun karyolası, dolapları, bestelerini yaptığı piyanosu da köşkte muhafaza ediliyor.
Haberin fotoğrafları