kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ata'ya çocuklardan mektup var

Atatürk'ün ölümünün 69. yılında, Türkiye'nin 25 ilinden binlerce çocuğun mektuplarıyla katıldığı Atam'a Mektuplar projesine gönderilen mektuplar arasından seçilen 50 mektup bir kitapta yayınlandı. Doğuş Çocuk'un hayata geçirdiği Atam'a Mektuplar'da ilkokul öğrencilerinin kendi el yazılarıyla Atatürk hakkındaki duygu ve düşünceleri yer alıyor. Psikolog Dr. Erdal Atabek'in mektuplar arasından yaptığı seçimle hazırlanan kitapta çocuklar hiç görmedikleri, ama önderlik yaptığı Kurtuluş Savaşı ve çağdaşlık yolunda attığı adımlarını çok iyi öğrendikleri Atatürk'e içten bir şekilde sesleniyorlar. Ve bütün çocuklar, Atatürk'e onun yolundan gideceklerine dair söz veriyorlar.
Küçük öğrenciler bakın Ata'ya nasıl sesleniyor:
"Denize bakınca o masmavi gözlerini, büyük bir çınara bakınca senin o hiç yılmayan karakterini hatırlıyorum."
(Başak Bilgiç)
"Ben bir İranlı çocuğum. Ama kendimi Türk olarak hissediyorum. Senin kadar çocukları seven bir önder, bırak İran'da, hiçbir ülkede yoktur."
(Arman Kafi)
"Sevgili Atam, seni seviyorum, ama bu kuru bir sevme değil. Her 10 Kasım'da savaşları hatırlıyorum, sen o savaşlarda bizim için nasıl da direnmiştin."
(Başak Can)
"Sevgili Atatürk, bu mektubumla; sana olan özlemimi ve teşekkürümü iletmek istedim. Eğer sen olmasaydın düşmanlar bizi esir alır, insan gibi yaşamamıza izin vermezdi."
(Selin Aydemir)