kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Halide D.'nin ödüllü süitinin fiyatı diğerlerine göre farklı. Standart süit fiyatları KDV hariç 390-490 avro arasında değişirken, bu süitin geceliği 690 avro.

'Hayalim bir oteli baştan aşağı tasarlamak'

İlknur K. AKMAN
03.11.2007
Son yıllarda tasarımları ve iç mimari projeleriyle dikkat çeken Halide D. turizm endüstrisinin en prestijli ödüllerinden, World Travel Awards 2007'de ödüle layık görüldü. Tasarımcının Ceylan InterContinental için yaptığı 1715 numaralı süit, 'Türkiye'nin En İyi Süiti' seçildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Hayalim bir oteli baştan aşağı tasarlamak'
- Ne zamandır iç mimariyle ilgileniyorsunuz? Sanırım, alaylısınız bu meslekte...
- Evet, aslında Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi Bölümü mezunuyum. İç mimari projeler ve tasarım anlamında kendi işyerimi 2000 yılında kurdum. Ama onun öncesinde 15 yıldır da işin içindeydim aslında... Daha sonra 'Halide D.' adıyla kendi dükkânımı açtım Çukurcuma'da. Her çeşit tasarım ürünü vardı burada. Sonra dükkânımı kapattım çünkü bu çok farklı bir şey.

- Aynı zamanda mobilya ve objeler de tasarlıyorsunuz değil mi?
- Evet ama üretimi çok fazla yapmak istemiyorum artık. Şu an üzerinde yoğunlaştığım tek şey mermer lavabo ve banyo tasarımlarım. Her biri heykelsi ve masif mermer plakalarla hazırlanıyor. Bunları yurtdışına vermek üzere, bir bağlantım var. Bunun dışında hem konut hem de ofislerin iç mimari işlerini alıyorum.

- Peki aldığınız ödülle ilgili bilgi verir misiniz, nasıl aday gösterildiniz?
- Ben geçtiğimiz yıl Ceylan InterContinental Oteli'ne bir VIP süit ve ona bağlı olan iki oda hazırladım. Otelin geneline yönelik bir dekorasyon yenileme çalışması değildi bu ama. Bu oda tamamlandıktan sonra otel bu süiti 'World Travel Awards' adlı otelcilik alanında dünyanın en önemli ödüllerinin verildiği yarışmada, kendi kategorisinde aday göstermiş. Buna Türkiye'den aday olan altı-yedi tane daha otel olmuş. Sonunda Türkiye'nin 'En İyi Otel Süiti' ödülü Ceylan InterContinental'e verildi. Benim tasarlamış olduğum bir yere böyle bir ödül verilmesi çok hoş tabii.

- Neden otel böyle bir değişikliğe gitti?
- Aslında burada bir hasardan dolayı tadilata gidilmesi gerekiyordu. Bana geldiklerinde, var olan bazı mobilyaları koruyup, burayı eski haline getirmemi istediler. Ben "Madem bir şeyler yapacağız, o zaman tamamen farklı tarzda bir yer yapalım ve siz müşterilerinize farklı bir seçenek sunabilin," dedim. Kullanmak zorunda olduğum mobilyaları boya ve cilalarla, birtakım eklemeler ve çıkarmalarla farklı hale getirdim. Kendi tasarladığım eşyaları da ekleyerek eski haline göre daha avangard ve beni yansıtan bir şey çıktı ortaya. Zaten en büyük hayalim baştan aşağı bir otel tasarlayabilmek.

- Sizin yaptığınız süitin fiyatı diğerlerinden çok farklı mı?
- Evet fiyatı farklı çünkü burası tamamen farklı bir konseptte, müşterilere de özel bir oda olarak sunuluyor.
Haberin fotoğrafları