kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Garo için içim titrer'

03.11.2007
- Bir sanatçıyla yaşamak, bazen saatlerce beste yapmak için odadan dışarıya çıkmayan bir müzisyenle evli olmak sıkıntılar yaşatıyor mu?
- Gülyüz M
: Sinirli olur, sataşmaya başlar. O zaman anlarım ki bir bebek doğuyor. Sessiz oluruz kızımla, bazen onu yalnız bırakır dışarı çıkarım. Odasında çalışırken bazen bir hışımla aşağıya iner, "Telefon çok çaldı, kapıya bakmıyor musunuz," gibi sözlerle gerginliğini belli eder.
- Garo M: Beste yaparken sıkıntılı olmam. Ama çalışırken, aranjman yaparken aman kimse yanıma yaklaşmasın, affedersiniz. İşim hata kaldırmıyor. Mükemmeliyetçi olmak zorundasınız. Rahmetli Melih Kibar için konser yapılmıştı. Bütün orkestranın çalacaklarını yazıyorsunuz. 15 gün eve hiç kimseyi sokmadım. Bir tek üzüntüm bir enstrüman için yanlış nota yazmışım. Çok üzüldüm.

- Fedakârlıklar Gülyüz Hanım'a mı düşüyor her zaman?
- Gülyüz M:
Kararlarımızı birlikte alırız ama son sözü ailenin reisi Garo söyler. Kocam için içim titrer. "Garo, Garo," diye... Bir gün böyle çocuğumu kaybettim. Garo'nun eve geldiğini sandım, yedi aylık hamileyim. Garo'nun bir korna çalma stili vardır. Duyar duymaz, "Aman Garo geliyor, beni kafamda bigudilerle görmesin," diye mutfaktan salona koşturarak giderken, terliğimin püskülleri halıya takıldı ve ben yüzü koyun düştüm. Bebeğimi kaybettim. 1986 yılıydı.
- Garo M: İki sene önce de önemli bir hastalık atlattı. Hastane mikrobu kaptı Gülyüz. Başında bir şey çıkmıştı. Doktor, MR çekmeden yanlış tanı koymuş, temizlemiş, oysa yüzeydeki bir tümörmüş. Bu işlemden hastane mikrobu kaptı. Yüksek ateş, menenjit. Zor zamanlar yaşadık. Espiriyle üstesinden geldik. Doğum yaparken de çok riskli bir durumla karşılaştık. Güle oynaya doğuma giderken, bir anda anneyi kurtarma telaşına düştük. Bana sordular. Ya çocuğumu kaybedecektim, ya Gülyüz'ü ya da ikisini. Anneyi kurtarın dedim. Bana çocuğumu veren eşimdir. Ama çocuk anneyi veremez. Neyse ki kurtuldu, kızım sağlıklı bir şekilde doğdu. Son olayda da aynı duyguyu yaşadım. Gülyüz de kuvvetli davrandı. En büyük kazancım hep gerçeklerle yaşamaktır. Bir şeyi bitirdikten sonra "Tanrım hamdolsun," derim. Bir şeye başlamadan "Bana yardım et," demem.
- Gülyüz M: Çok zor bir tedavi başarıyla sonuçlandı, çok şükür. Garo her aşamasında yanımdaydı. Sevginin yapamadığı hiçbir şey yok.