kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karımdan ve Boğaz-balık-rakıdan asla vazgeçmem

03.11.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Karımdan ve Boğaz-balık-rakıdan asla vazgeçmem
- Her evlilikte, bir taraf diğerinden daha fedakâr oluyor mutlaka. Sizin beraberliğinizde fedakârlıkları en çok kim yaptı?
- Garo M:
Eşimin hakkını hayatım boyunca ödeyemem. Çocuğumu eşim büyüttü. Cumartesipazar dahi çalışıyordum. Damla'yı çok az gördüm.
- Gülyüz M: Bir gün Garo geldi, "Damla bugün kolej sınavlarına girdi," dedim. Çocuğuyla ilgili pek çok şeyi göremedi, çok çalıştığı için. Kuralları olan bir anneyim. Kızım bizimle aynı evde yaşıyor. "Kapıdan çıkana kadar evde benim sözüm geçer," derim.

ÇEKMECEDEKİ PARA
- "Bütün mutlu aileler birbirine benzer. Her mutsuz aile ise kendine has bir şekilde mutsuzdur," der Tolstoy. Bazen sizin mutsuzluğunuz neler olabiliyor?
- Gülyüz M
: Ayrılık üzücü oluyor.
- Garo M: Ayrılık var ya, "Allah'ım," diyorum, "Gülyüz gitti, kaldın bekârlığınla." Sıkılıyorum. Ev boş oluyor. Bağrışsanız da, tartışsanız da bir nefes, bir koku var. Onu duymamak kötü oluyor. Bazen kızımla Gülyüz'ün gitmesini isteriz. O da şunun için: Sarımsak kokusuna tahammülü yoktur. Gülyüz gidince, kızımla birlikte 'sarımsak patlaması' yaparız. Gülyüz rahatsız olmasın diye, erken saatte gideceksem, eşyalarımı alır diğer odada giyinirim.

- Evin bütçesi, mutfak masrafı vb. işleri aranızda nasıl organize edersiniz?
- Gülyüz M:
O kadar kibardır ki, ben asla para isteyemem. Oğlak burcu olduğum için belki. Kayınvalidem de öyle görmüş. Garo, evlendiğimiz zaman, "Senin çekmecene evle ilgili bir miktar para bırakmak istiyorum, lazım olursa oradan al," dedi. 31 senedir bu devam ediyor. Ben istemem. O miktar bittikçe Garo doldurur. 31 senedir alışkanlıklarımız var. Mesela kızıma hamileyken zor bir dönem geçirdim. Kangren olacaktım, ama alyansımı buna rağmen çıkarmadım.

- Sizin için hangisi önce gelir? Kızınız mı, eşiniz mi?
- Gülyüz M:
Garo önce gelir. Kızım Damla bir gün evimizden kanatlanıp uçup gidecek. Biz hep Garo'yla baş başa kalacağız.

ARABADA KAVGA
- Yeni kuşakta evlilikler neden çabuk bitiyor?
- Gülyüz M:
Ego çatışmaları oluyor. Çocuklar Duymasın dizisinde Garo'yla çok güldük. Çünkü biz tartışacağımız zaman mutfağa değil, Garo'nun eski arabasına binip kavga ederdik. Çocuğumuz etkilenmesin diye...
- Garo M: Tatminsizlik bence. Oysa toplumun sığınağı ailedir. Bundan güzel bir şey var mı? Ancak aile mutluluğunu sürprizlerle, birtakım katkılarla beslemek gerekir. Biz çok sürprizli, kafadan balayılar yaptık. Gülyüz de sürprizlerimi mutlulukla karşılar. Bana fevkalade iyi ayak uydurur. Ailemden, arkadaşlarımdan, İstanbul Gelişim'den asla vazgeçmem. Bir de Boğaz, balık ve rakıdan...