kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ege Denizi'nde 5.3'lük deprem

Yeni Haber
Ege Denizi'nde, orta şiddette deprem meydana geldi.Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 03.43'te, Ege Denizi açıklarında 5.3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.Depremin merkez üssünün, Ege açıklarında Midilli Adası'nın batısında bir nokta olduğu bildirildi.

YUNANİSTAN, DEPREMİN ŞİDDETİNİ 5.6,ABD İSE 5.0 OLARAK AÇIKLADI

Ege Denizi'nde meydana gelen ve Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından büyüklüğü 5.3 olarak bildirilen depremin şiddeti Yunanistan tarafından 5.6, ABD tarafından ise 5.0 olarak açıklandı.

Yunan yetkililer, Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda meydana gelen deprem
nedeniyle ülkeye ait küçük Psara adasında sarsıntı hissedildiğini
belirtirken, polis ve yangın söndürme servisi yetkilileri, deprem
nedeniyle Psara ve çevresindeki adalarda yaralanma veya hasar meydana geldiğine ilişkin bir bilgi almadıklarını kaydettiler.

Merkezi Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Jeodinamik Enstitüsü,
depremin saat 03.43'te, yerin 200 kilometre altında meydana geldiğini
duyururken, ABD Jeolojik İnceleme Kurumu'ndan yapılan açıklamada ise
depremin büyüklüğünün Richter ölçeğine göre 5.0 olduğu belirtildi.

İZMİR'DE İRİLİ UFAKLI 30 DEPREM

İzmir'de dün geceden bu yana meydana gelen irili ufaklı 30 deprem, herhangi bir can ve mal kaybına sebep olmadı.

Vatandaşların depremle yaşamaya alıştığını belirten Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, sarsıntıların Uzundere bölgesinde olduğunu, art arda 5.3 ve 5.2 büyüklüğündeki depremlerin gaz boşalması sebebiyle oluştuğunu belirtti. Uzmanların bu tür gaz boşalmalarının iyi olduğunu söylediğini hatırlatan Kaymakam Bayhan, vatandaşlarda da herhangi bir panik havası görülmediğini söyledi. Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi de depremde can ve mal kaybı olmadığını açıkladı. Vatandaşların depreme karşı bilinçlendirilmesi için Sivil Savunma birlikleriyle devamlı tatbikat ve eğitim çalışmaları yaptıklarını belirten Kaymakam Güldibi, korkulacak bir durum olmadığını kaydetti.

AJANSLAR